Pire Nasıl Yok Edilir?

Pireler çok hızlı çoğalabilme özelliğine sahip, gözle görünürlüğü çok az olan bir tür haşeredir. Çok kolay yollarla bulaşıp, diğer kişilere taşınabilen ve insan üzerine hızlı etki gösteren bir türdür ve özellikle yaz aylarında oldukça rahatsızlık vericidir. Genel olarak hareket halinde, bakımı yapılmamış, tüylü hayvanlardan özellikle de kedi ve köpeklerler insanlara bulaşırlar. Sıcak ortamlardan, kazan dairelerinde kolaylıkla bulunup çoğalabilirler. Bu yolla binalardan insanlara, insanlardan da çevredeki diğer kişilere bulaşırlar. İnsanlarda pireleri çeken kan kokusudur ve ayak paçalarından başlayarak yayılırlar.


Belli çevrelerde sürekli olarak tekrarlayan ve salgın haline gelen pire istilası varsa; o bölgedeki kuş, kedi, köpek gibi hayvanların bakımlarının ve kontrollerinin yapılması ve pirelerden arındırılması gerekmektedir. Pire bulaşmış evlerde pireden ilaçlama yoluyla, insanlar ise ecza ürünleri yoluyla pirelerden etkin olarak kurtulabilirler ama bölgede ki pirenin kökeni temizlenmediği sürece pire sorunu tekrar edecektir. İlaçlama sürecinin sonunda evlere ve evin yakın bölgelerine, pire taşıyabilecek hayvanların yakınlaşması engellenmelidir.

Tıbbi yöntemlerle pirelerden kurtulmuş olan kişiler, bu tür hayvanlarla temas etmekte dikkatli ve temkinli davranmalıdırlar. Evlerin yıllık bakımının sürekli ve çok dikkatli yapılması gerekir. Aralarında açıklık olan kapı ve pencerelerde onarılmalıdır. Kireç dökme yöntemiyle pireden kurtulmaya çalışanlar olmuştur mutlaka ancak bu bir çözüm değildir. Pirelerden kesin olarak kurtulmanın yolu etkili şekilde yapılmış olan ilaçlamalardır. İlaçlama sırasında pirenin nereden türediğinin tespiti de önemli bir adımdır.

Yazıyı Paylaş:

2 yorum :

  1. Merhabalar biz senelerdir bahçede kedi besliyorduk.Arada sırada evde pire gözükürdü fakat kaybolurdu.Geçen yaz temmuz ayında iki kendimiz birden doğurdu bahçede. Annem oduncudan bir toprak getirmiş bahçeye ve bahçe pirelenmiş.Yedi ay oldu fark edeli ve o kadar ilaç kullanmaya rağmen bir türlü geçmediler.Profesyonel ilaçlama yaptık, belediyeye ilaçlattık hâlâ pire var bahçede. Kedilere artık bahçede yemek vermiyoruz.Dışarıda çöpün yanında veriyoruz fakat bahçede yatıyorlar ve yine doğum yaptılar. Bu pire kafamıza geliyor ve saçı çok seviyor. Yıkanan çamaşırlarda daha çok oluyorlar. Büyüdükleri zaman ısırıyorlar küçük pireler sadece kımıl kımıl damar karıncalanması gibi hareket ediyor.Bütün çamaşır battaniye halı kilim her yeri istila etmişler. Lütfen yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  2. Komurlukte de ağaç kabukları biriktirdim kedi görmediğim bir anda içeri girmiş yavruları sonra yavruları başka yere taşıdı sonradan baktım ki pire ler çoğalıyor tam bir facia bisuru ilaç kullandım inşallah faydası olur

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes