Böcekler Hangi Kan Grubunu Sever?

Böcek türlerinin ısıranı da var ısırmayanı da. Isıran böcek türlerinin ise daha çok ısırmak istedikleri kişilerin dünya üzerindeki %20’lik kesim olduğu bilim adamlarınca açıklanmıştı. Böcekler için bazı insanlar daha çekicidir. Kişilerin metabolik yapıları, vücut kimyasalları böceklerin kimi ısıracağını seçmesinde önemli rol oynayan maddeler. Bazı söylentilere göre de böcekler güzel kokan insanları daha çok ısırırlar. Böcekler öncelikle 0 kan grubuna sahip kişileri tercih ederler. İkinci sırada ise A grubu kana sahip kişiler gelir. Böceklere göre 0 kan grubu diğer kan gruplarına oranla daha lezzetlidir ve çekicidir. Tıp açısından şanslı olduğunuz kan grubunuz ne yazık ki böcekler açısından şanssız olmanıza neden oluyor.

Böcekler İnsanların Hangi Kan Grubuna Sahip Olduğunu Nereden Anlıyor?

Böceklerin bazı kan gruplarını daha çok tercih ettiğini biliyorsunuz. Peki, ama böcekler insanların kan gruplarını nereden biliyor ve anlıyorlar ki ısırmayı tercih ediyorlar? Kişilerin kan gruplarına göre salgıladıkları bazı maddeler söz konusudur. Yediğiniz içtiğiniz her şeyde buna etki eden diğer unsurlardır. Örneğin bir şişe alkol aldığınızda bile böceklerin ilk tercihleri arasında yer alabilirsiniz. Aşırı fiziksel aktivite halinde olmanız ve ter salgılamanız da böcekler tarafından tercih edilmenize neden olur.



Böceklerin Diğer Tercihleri


Ayrıca hamile olan kişilerde böceklerin ısırmak için tercih ettiği kişiler arasında ilk sıralarda yer alır. Gebeliğin son vakitlerinde daha fazla nefes alıp vermek kişilerin daha fazla karbondioksit ve nem salgılamasına neden olduğundan böceklerin tercihleri arasında yer alır. Ayrıca karın bölgesi şiş olduğundan buradan ter yoluyla salgılanan maddelerde böcekleri çeken türden maddelerdir. Bir diğer böcek çekici unsurda renklerdir. Koyu renkleri ve özellikle kırmızı ve siyahı daha çok tercih ederler. 

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes