Periplaneta Australasiae (Avustralya – Asya Hamam Böceği)

Avustralya- Asya hamam böceğinin genel olarak renkleri değişmektedir. Ama en yaygın olan renkler, kırmızımsı kahverengi, koyu kahverengi ve siyah renklerdir. Avustralya – Asya hamam böceğinin kanatları iyi gelişmiştir. Avustralya – Asya hamam böceği Türkiye'de de özellikle doğu bölgelerinde çokça görülmektedir.

Avustralya – Asya hamam böceklerinin dişileri diğer hamam böceklerine göre daha az yumurta bırakmakta dolayısı ile diğer hamam böceklerine göre üremeleri daha yavaş olmaktadır. Bu hamam böcekleri de daha rahat yaşayabilmek için insanların olduğu ortamlara yerleşmeyi tercih ederler. Çünkü Avustralya – Asya hamam böcekleri daha kolay besin bulabilmekte ve sıcak ortamları insanlar sayesinde bulabilmektedirler.

Ergin bir dişi Avustralya – Asya hamam böceği bir keresinde ortalama 20 – arasında yumurta bırakmaktadır. Yumurtalarını sırtlarında taşıyabildikleri için istedikleri ortama yumurta bırakabilmektedirler. Ağızlarından bıraktıkları bir salgı ile yumurtaları yapıştırır ve sabitler. Avustralya – Asya hamam böceklerinin yumurtaları Amerikan hamam böceklerinin yumurtalarına çok benzemektedir. Fakat Avustralya – Asya hamam dişi hamam böcekleri yumurtalarını çok iyi saklayabilmektedirler.


Avustralya – Asya hamam böceklerinin erginleri genel olarak 21 – 34 cm arasında değişiklik göstermektedirler. Bu hamam böcekleri sadece gıda ile beslenmekle kalmaz aynı zaman da kâğıt ve kumaş gibi değişik şeylerle de besinlerini sağlamaktadırlar.

Ergin Avustralya – Asya hamam böcekleri ortalama olarak 4 – 6 ay arasında yaşam sürmektedirler. Ama hamam böcekleri arasında farklı yaşam süreleri de olmaktadır.

Avustralya – Asya hamam böcekleri çok pislerdir ve birçok hastalık taşımaktadırlar. Aslında kendileri parazit değildir ama mikrop taşıdıkları için sağlık açısından çok büyük tehditler oluşturmaktadır. En sık olarak gıda zehirlenmelerine sebep olmaktadırlar. Yaşamak için genelde bodrum katlarını ve zemin katlarını tercih etmekle birlikte üst katlarda nadir olarak da görülmektedir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes