Boraks Böcek İlacı

Boraks, tuz gölleri buharlaştığında meydana gelen, su, oksijen, bor ve sodyumdan meydana gelen bir maddedir. Yapılan araştırmalara göre boraks 18. yüzyıldan bu yana kullanılmaya devam edilmekte olan güçlü bir temizleyicidir.


Boraksın Faydaları Nelerdir?

- Çamaşır sabunu, eski zamanlarda çamaşır deterjanı olmadığından bu yöntem ile çamaşırlar yıkanmaktaydı. Günümüzde her alanda olduğu gibi deterjan alanında da birçok yenilikler olmuştur. Günümüzde hala elinde çamaşır yıkayanlar için kullanılan bir üründür. Çamaşır yıkayacağınız leğenin içerisine, boraks, limon suyu ve sirke koyarak karıştırın. Lekeli olan çamaşırınızı bu suda bekletin ve daha sonra yıkayın.
- Dezenfektan, yapılan araştırmalar ile boraksın dezenfektan olduğu ve ev temizliğinde birçok yerde kullanılabileceği bilinmektedir. Evinizde doğal bir temizleyici yapmak istiyorsanız boraksı kullanabilirsiniz.
- Böcek ilacı, böcekler her zaman için evlerde olabilen hayvanlardır. Fakat genellikle yaz aylarında yavruları da olduğu için daha çok görmek mümkündür. Evde bulunan böcekler çok rahatsız etmektedir. Böceklerin evlerinize girmesini istemiyorsanız birçok yöntem ile bundan kurtulabilirsiniz. Bu yöntemlerden bir tanesi de böceklerin girebileceği yerlere çizgi olarak boraks dökmektir. Böcekler boraks olan yerlerden geçemeyecekleri için evlere de giremeyeceklerdir.
- Evlerdeki böcek şikâyeti olanlar borası farklı şekillerde de kullanabilirler. Eğer evinizde hamam böcekleri var ise, hamam böceklerinin çok sevdiği yiyeceklerden biri olan patatesi ve yumurtayı haşlayın. İçerisine bir miktar boraks koyarak iyice karıştırın. Evin belli kısımlarına küçük küçük toplar yapacağınız bu karışımı koyun. Hamam böcekleri bu yiyecekten yedikleri zaman öleceklerdir. Böylelikle hamam böceklerinden kurtulabilirsiniz.
- Fareler içinde buna benzer bir yöntem uygulayabilirsiniz. Fareler unlu gıdaları severler onlar içinde unlu bir boraks hazırlayın ve evin farklı yerlerine koyun. Boraks yiyen fareler ölecektir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes