Periplaneta Americana (Amerikan Hamam Böceği)

Ergin bir hamam böceği ortalama 2 – 3 cm boylarındadır. Amerikan hamam böceklerinin kanatları kırmızımsı kahverengindedir. Hamam böcekleri arasında en büyük olan alman hamam böceğidir. Genel olarak bütün hamam böcekleri gibi sadece gıdalar ile beslenemezler kâğıt ve kumaş gibi her şeyi yiyerek beslenirler.
Ergin bir dişi Amerikan hamam böceği bir defasında 14 – 16 arasında yumurta bırakırlar. Genellikle topluluk halinde yaşarlar ve yaşam süreleri otalama 15 civarındadır. Amerikan hamam böcekleri yaşamak için nemli, sıcak ve pis ortamları tercih ederler.  Amerikan hamam böcekleri her pisliği ve mikrobu taşıyabilirler.

Amerikan hamam böcekleri daha kolay beslenebilmek için insanların olduğu ortamlarda yaşamayı tercih ederler. Evlerde ise yerleşmek için ilk tercih edecekleri yer mutfaklar daha sonra ise banyolardır. Amerikan hamam böcekleri karanlığı severler. Bu yüzden sürekli olarak yuvalarında kalırlar, sadece beslenmek için geceleri dışarı çıkarlar. Amerikan hamam böcekleri çok hızlıdır. Yaklaşık olarak bir gecede 4,5 km yol kat edebilirler.


Amerikan hamam böcekleri, verem, antrax, hepatit, dizanteri, astım ve gıda zehirlenmelerine yol açacak mikropları taşıdığından böyle bir durum ile karşılaşıldığında ihmal edilmeden ilaçlama yöntemi ile Amerikan hamam böceklerinden kurtulmak gereklidir. Eğer bir apartman dairesinin birinde Amerikan hamam böceği ile karşılaşıldıysa hemen önlem almak gereklidir. Çünkü çok hızlı türeyerek bütün apartmanı sarabilirler.
Amerikan hamam böceklerinin en önemli özellikleri arsında, antenleri sayesinde çok küçük olan besinleri bile bulabilmeleridir. Amerikan hamam böceklerinin kanları beyazdır. Amerikan hamam böceklerinin kanatları olsa da uçmak yerine yürümeyi tercih ederler.

Dünyanın en büyük hamam böceğinin 15 cm uzunlukta olduğu bilinmektedir. Bu hamam böceği Güney Amerika’da yaşamaktadır. Ve iki kanadının arasındaki uzunluğunda 30 cm olduğu bilinmektedir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes