Tahtakurusu Isırığı Tedavisi

Tahtakurusu 2 cm ile 5 cm arasında uzunluktadır. Tahtakurusunun kanatları yoktur ve oval yassı bir böcektir. Tahtakurusu kan emerek geçinir ve bu yüzden hastalık da bulaştırabilmektedir. Toplam da üç çeşit tahtakurusu vardır; yatak tahtakurusu, tropikal tahtakurusu ve kümes tahtakurusu.

Tahtakuruları her yerde kolayca yaşamlarını sürdürebildikleri için dünyanın her yerinde yaşayabilmektedirler. Genel olarak kahverengi tonlarında renklere sahiptirler. Tahtakuruları ezildikleri zaman ortama çok kötü bir koku yayarlar. Tahtakurularının dişileri bir defada 100 – 250 arasında yumurta bırakırlar ve bu da çok hızlı üredikleri anlamına gelmektedir. Yavrular yumurtadan bir hafta içerisinde çıkar.


Genel olarak bütün böceklerde olduğu gibi tahtakuruları da karanlığı severler ve beslenmek için gece olmasını beklerler. Gece olması ile birlikte beslenmek için yuvalarından çıkarlar.

Tahtakuruları hayvanlarında kanlarını emerek hayvanlara zarar vermektedirler. Hayvanlarda emdikleri kandan sonra oluşan yaralar ile enfeksiyon kapma olasılığı yüksektir. Ve böyle bir durumda hayvanlar ciddi zararlar görmektedirler. Bu yüzden hayvanlarınızda bu tür rahatsızlıkların olup olmadığına dikkat etmeniz hem sizin için hem de hayvanlarınız için önemlidir.

Tahtakurusu ısırıkları ise sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Gece beslenmeye çıkan tahtakuruları insanların genellikle kol ve omuz bölgelerinden ısırarak beslenmesini sağlar. Eğer bir hastalık taşıma durumu yok ise tahtakurusu ısırıklarının kaşıntı dışında bir zararı yoktur. Tahtakurularının ısırdığı yer sertleşir ve yaralar oluşur. Sürekli olarak şiddetli bir kaşıntı hissettirir. Kaşınan yaraları kaşırsanız enfeksiyon kapabilirsiniz. Alerjik bir deri reaksiyonunuzun olması durumunda doktora başvurabilirsiniz. Ve doktorun önerdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Tahtakurusu ısırığına çözüm bulabilmek için sürekli olarak ilaç kullanımını tercih etmemelisiniz. Tahtakurularından kurtulma yöntemlerine bakmalısınız. Güvenebileceğiniz işini iyi yapan bir böcek ilaçlama firması ile anlaşarak tahtakurularından ve tahtakurusu ısırığından kurtulabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes