Karafatma Nasıl Yok Edilir?

Evinize ya da iş yerinize dadanan karafatma böceğini yok etmek için satılan ilaçlardan alabilirsiniz. Yalnız dikkat etmek gereken bir husus var: bu ilaçlar sadece gözle gördüğün karafatmaların yok olması için kullanılabilir. Karafatmaların yumurtalarına ulaşmaz. Siz ilaçlar gözle görülür böcekleri öldürseniz bile bir süre sonra yumurtalardan diğer böcekler tekrar yayılmaya ve çoğalmaya başlarlar. Çünkü karafatmalar çok hızlı üreyen böceklerden bir tanesidir. 1 çift karafatma yaşadıkları sürece 1 milyon kadar yumurta bırakabilirler ve bu yumurtalar 20 gün kadar kısa bir sürede kabuklarından çıkarlar. Üstelik kendi yöntemlerinizle öldürmeye çalışsanız bile darbeye karşı dayanıklıdırlar. Kafaları kopsa bile birkaç gün daha yaşamaya devam ederler. 


Sürekli aynı şekilde ilaç kullansanız bile böcekler bu ilaca karşı bağışıklık kazanabilir. Böylece artık ilaçtan etkilenmemeye başlarlar. Karafatmadan tamamen kurtulmak için ilaçlama firmaları ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Uzman kişiler hem karafatmalardan hem de yumurtalarından kökten kurtulmak için gerekli profesyonel çalışmayı sürdürürler ve uygun ilacı kullanarak kökten çözüm bulurlar. Ancak kurtulmanız sonrasında bile bu böcekler aynı yollarla tekrar evinize ulaşabilirler. Bu yüzden ilaçlama sonrasında oldukça önemlidir. Bunun için evinizi sürekli temiz tutmalısınız. Çöplerinizi evinizin dışında muhafaza etmelisiniz ve kısa sürede ev sınırları içinden uzaklaştırmalısınız. Karafatmanın gelebileceği yollar kapatılmalıdır. Bunlar; kapı delikleri, pencere kenarı çatlakları, elektrik prizleri ve benzeri yerlerdir. Bu tür böcekler özellikle lağımlardan geldikleri zaman fazlasıyla tehlikeli hale gelirler. Dizanteri, verem gibi tehlikeli birçok hastalığa sebep olurlar.


Karafatmalar da diğer böcek türleri gibi ilkbahar ve yaz aylarında çoğalırlar ve ortaya çıkarlar. Daha önce böyle bir sorun yaşayıp ilaçlama yolu ile kurtulduysanız;  her ilkbaharda önlem amaçlı dezenfekte yapıp daha sonra ilaçlama yapabilirsiniz. Böylece sorun başlamadan yok edilmiş olur. 

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes