Böcek ve sinek ısırığına doğal çözümler

Yaz veya kış mevsiminde karşılaşacağımız sinek ve böcek ısırmalarının etkilerini önlemek için kullandığımız ilaçların yerine doğal ilaçları tercih etmemiz gerekmektedir. Piyasadaki tipik böcek ilaçları içerdikleri zararlı maddeler nedeniyle güvenli değildir. Bu ilaçların yerine alternatif,doğal ürünler en iyi çözümdür.

Kil, lavanta yağı, karbonat, sinirotu ve tütün içeren karışımlar haşerelere karşı savaşta faydalı olmaktadır. Arı sokması ve sivrisinek ısırması durumunda karbonat ve su karışımı haşerenin zehrini nötralize ederken ardından lavanta yağı da ısırılan bölgenin ağrı ve acısını dindirmeye yardımcıdır.


Ayrıca aloe vera bitkisi cildi yatıştırma özelliğine sahip kuvvetli bir içeriğe sahiptir. Cildi nemlendirirken aynı zamanda tahriş olmasını da engellemektedir. Limon otu yağı da tahriş olan bölgeye sürüldüğünde antibakteriyel içeriği sayesinde kaşıntıyı engellemektedir.

İçerisinde bulunan kafur ve timol maddeleri ile fesleğen bitkisi kaşıntının hafifletilmesinde oldukça etkilidir. Taze bitkiyi ısırığın üzerine sürebileceğiniz gibi esansiyel yağını da sürerek kullanabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes