Haşereler Nelerdir?

Haşereler yalnızca ismini duyduğumuz birkaç adet zararlıdan ibaret değildir. Yeryüzünde sayısız haşere türü vardır. Bunlarından karşınıza çıkabilecek olanlardan bazıları şunlardır; örümcek, sinek, arı, güve, kırkayak, bit, pire, kara böcek, hamam böceği, çıyan, tahtakurusudur. Hatta akrepler bile bu haşeratlar arasında bulunurlar. Bu haşerelerden bazıları uçan türde haşeratlardır. Bu türdeki tüm haşerelerden ilaçlama yoluyla kurtulmak mümkündür. İlaçlama firmaları her çeşit haşere için ayrı ilaç ve ilaçlama yöntemi kullanırlar. Böylece daha etkili sonuç alınır. Evde yapılan kurtulma yöntemleri maalesef yeterli değildir. Geçici olarak çözüm sağlayabilir ama sorun kısa sürede tekrarlanmaktadır. Çünkü var olan haşereler çok hızlı ürerler ve yayılırlar. Siz gözle gördüğünüz haşerelerden kendi yöntemlerinizle kurtulabilirsiniz ama çevrede bırakılan yumurtalar nedeniyle muhtemelen tekrar başa döneceksiniz.

Evde bulunan haşereler ile karşılaşma imkânınız oldukça sınırlıdır. Bu canlılar gece olduğunda ve genelde herkes odasına çekildiğinde, sakin ortamlar oluştuğunda ortaya çıkarlar. Gece karşılaşsanız bile yakalama ihtimaliniz de oldukça sınırlıdır. Çok hızlı ve ani hareket ederler. İsabet etmek neredeyse imkânsız durumdadır.



Evdeki Haşere Sorununu Engellemek için Nelere Dikkat Edilmeli?

• Çöpleri uygun biçimlerde toparlayıp, paketlemeniz gerekir. Haşereler beslenmek için çöplerin yakınlarında ve kırıntıların etrafında bulunurlar.
• Evinizi temiz ve düzenli tutmalısınız. Hiç fark edemediğiniz bir anda herhangi bir dolapta birden bire türeyebilirler.
• Kuru yiyeceklerinizi ve diğer besin maddelerini ağzı kapalı kutularda saklamalısınız. Böcekler de gıda almaya muhtaçtır bu sebeple bu yiyecekler etrafında dolaşabilirler.
• Evinizi iyice kontrol edin. Pencerelerin köşelerinde, kapı kenarlarında, kablo geçişlerinde veya boru geçişlerinin olduğu yerlerdeki delikleri kapatın. Özellikle dış kapı çevresini dikkatle kontrol edin.
• Kapılara ve pencerelere sineklik yaptırarak en azından dışarıdan gelecek haşereleri önleyebilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes