Hangi Böcek Türleri Yenebilir?

Bir İngiliz gazetesine göre dünyada 1700 böcek türü dünyanın farklı ülkelerinde yemek suretiyle tüketiliyor. Önceki aylarda bir konferansta, böcek türlerinden bazılarının insanlık için çok önemli bir besin kaynağı olduğu yönünde açıklamalar yapıldı. Hiçte yabancı olmadığınız bazı böcekler sizler için aslında ciddi birer besin kaynakları. Bilinen bu böcek türleri; tırtıl, cırcır böceği ve kurtçuktur.

Özellikle Uzak Asya ülkelerinde sık olarak tüketilir böcek türleri. Uzak Asya’da görebileceğiniz yemek manzaraları şunlar olabilir: şişe dizilmiş çekirgeler, kavrulmuş iri böcekler. Meksika gibi ülkelerde ise ağustos böcekleri ve karıncaların yumurtaları en çok tercih edilen böcek türleridir.


Zararlı Böcekleri Ayırt Etmek

Çoğu böcek türü yenebilir durumda ancak bazı böcek türleri oldukça zararlı zehirler barındırır. Zehirli böceklerden korunmak için bazı hususlara dikkat etmeniz gerekiyor. Uzmanların verdiği bilgilere göre parlak kabukları olan böceklerden uzak durmak gerekiyor. Parlaklık konusunda istisna olan parlak yeşil domates kurtlarını yemekte herhangi bir sakınca yoktur. Hastalık taşıma olasılığı olan türleri ( sinekler, keneler gibi ) yemek listenizden uzak kalmaları gerekiyor. Zehirli olduğunu bildiğiniz tadı acı olan böcekleri asla yememelisiniz. Yemeğin sonu hastanede sonlanabilir. Çünkü bu tür böcekler alerjik durumlara neden olurlar. Tırtıl türlerinin parlak kıllı olanlarından uzak durmalısınız. Karıncalardan siyah renkte olanları yiyebilirsiniz ama asla kırmızı olanlara yaklaşmayın. İğneli böcekler ( arı gibi ) yenebilir hatta bu böcekler lezzetleriyle bilinirler.
Bilinenin aksine akreplerde böcek türleri arasında yer alır. Üstelik yenilebilir böcek türü arasındadırlar. Akrep pişirmek pek kolay bir iş değildir. Oldukça sert kabuklara sahiptirler. Akrep yeme konusunda işin uzmanından yardım almalısınız. Böcekleri pişirmekte yemek konusunda önemli bir husustur. Kaynatarak pişirildiklerinde toksinleri ve zehirleri yok olabilir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes