Böcek Fobisini Yenmek

Bazı kişilerin böceklere karşı aşırı derecede bir fobileri vardır. Kimisi küçükken böcekle yaşadığı kötü bir anı düşünerek zamanla fobi oluşumuna neden olsa da kimisinde de herhangi bir sebebi olmadan böcek fobisi olabilmektedir. Doğal yaşamda hayatın her anında böcekler ile karşılaşmak mümkündür. Böceklerin birçoğu her ortama uyum sağlayabilir fakat daha kolay beslenebilecekleri ve daha sıcak olacağı düşüncesi ile insanların olduğu ortamlarda yaşamayı genellikle tercih ederler.

Böcek fobisi olanlar, böceği olduğundan daha büyük ve tehlikeli olarak görebilirler. Oysaki birçok böcek tehlikesiz kendi hallerinde insanlara zarar vermeyen böceklerdir. Ama böcek fobisi olanlar için bu tam tersi bir durumdur. Genel olarak böcek fobisi olanların böcek gördüğünde tepki olarak çığlık attıkları görülür. Olması gerektiğinden daha aşırı verilen tepkiler ile insan kendini zedelemektedir. Özellikle insanlarla birlikte yaşamayı tercihe den böceklerin gece beslenmek için yuvalarından çıktığından böcek fobisi olan insanlar karanlıkta daha fazla böcek olacağı düşüncesi ile fazla tedirgin davranmaktadırlar.



Böcek Fobisi Nasıl Yenilir?

Böcek fobisini yenebilmek için öncelikle kişinin bunu kabullenmesi gereklidir. Bu durumu kabullenmeyen kişilerin böcek fobisini yenmeleri mümkün değildir.
Böcek fobisini yenebilmek için böceklerle ilgili bilgi edinilmesi önemlidir. Hangi böceğin insanlara zarar vereceği hangi böceklerin zarar vermeyeceği hakkında bilgi sahibi olanlar bir böcek gördükleri zaman tepkilerini daha iyi kontrol edebilirler. Zararsız böceklerin birçoğu insanları gördüğü anda zaten korkmakta ve kaçmaktadırlar.

Çok aşırı derecede böcek fobisi olan insanlar ise psikolojik tedavi görmelidirler. Bir şeyden aşırı derecede korkmak insan ruh sağlığını oldukça etkilemektedir. Belirli bir süre tedavi gören insanların bir süre sonra böcek fobisini yendikleri görülmektedir. Bu yüzden baş edemediğiniz bir fobiniz var ise mutlaka bir yardım almalısınız.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes