Arı Kovucu

Arı, iki adet saydam şekilde kanatları olan böcek türüdür. Arıların vücutlar, baş, göğüs ve karın olarak üç kısımdan oluşmaktadır. Genel olarak dünyanın her yerinde yaşayabilirler ama yaşamak için özellikle çiçekli bölgeleri tercih etmektedirler. Arıların boyları 15 – 25 mm arasında değişmektedir. Vücutları çok büyük oranda tüy ile kaplıdır. Eşek arıları ve yaban arıları bal arılarına göre daha büyüktürler. Arıların birbirlerini yedikleri bilinmektedir. Özellikle eşek arılarının bal arılarının kafalarını kopartarak öldürdükleri daha sonra onunla beslenmek için yaşadıkları alana götürdükleri bilinmektedir.

Arıların dişilerinde karınlarının arka tarafında içlerine çekebildikleri yumurta boruları vardır. Ve yumurta boruları ile yumurtalar istenilen yerlere bırakılabilir. Testereli arı cinsleri vardır ve bu cinslerden yumurta boruları testere şeklindedir. Fakat yumurta bırakma işlemi için kullanılmamaktadır. Zehirli bir iğne gibidir ve sokmak için kullanırlar.


Bal arıları, bal arılarının insanlara hiçbir zararı yoktur. Çiçekler üzerinde dolaşarak bal yaparlar. Bal arılarının cemiyet hayatları çok düzenlidir. Dünyanın genel olarak her yerinde olabilir fakat soğuk bölgeleri tercih etmezler.

Yaban arıları insanlara pek çok zarar vermektedir. Çiçeğin özsuyunu emerek beslenirler ve bu yüzden çiçeklerin ölmesine sebep olurlar. Yaban arıları insanlar üzerine toplu olarak saldırmaktadırlar. Böyle bir durumda o kişinin kurtulma ihtimali ya çok azdır ya da hiç yoktur.
Eşek arıları, her yerde sıkça rastlanabilecek arı türüdür. Özellikle eşek arıları insanları sokması durumunda çok büyük bir acı vermekte ve soktuğu yerin şişmesine neden olmaktadırlar bazı insanların arı sokmasına karşı alerjisi olabilir.

Arılardan şikâyetiniz var ise, arı kovucuları kullanarak arıları kendinizden ve çevrenizden uzak tutabilirsiniz. Yaydığı titreşimler ve farklı ses dalgaları ile arıları uzaklaştırmaktadır. Böylelikle tehlike altında kalmaktan kurtulmuş olursunuz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes