Örümcekler evden nasıl uzaklaştırılır?

Evinize yerleşmiş olan örümceklerden kurtulmanın doğru yollarına bu yazımızda yer vermeye çalışacağız. Çok sıcak ülkelerde yaşamıyorsanız evinizde bulunan örümcekler size pek zarar vermezler. Öncelikler onların evinizde bulunma nedenlerini anlamanız size yardımcı olabilir.

Örümceklerin evinizde bulunmasının nedenleri nelerdir?


Örümcekler yaşam alanınıza çeşitli nedenlerle yerleşebilir:

1. Eviniz sıcaktır: Özellikle sonbahar aylarında dışarısı soğumaya başladığında, örümcekler sıcak köşeler ararlar.
2. Eviniz nemlidir: Çoğu zaman örümceklerin banyolarda ve mutfaklarda yaşaması tesadüf değildir. Bu eklembacaklılar nemli ortamlarda kendilerini rahat hissederler.
3. Çok fazla yiyecek vardır: Örümcekler yırtıcı hayvanlardır, sinek, hamamböceği gibi böceklerle beslenirler. Evinizde bulunan örümcekler bu haşerelerin bir yerleree saklanmış olduğu anlamına gelir.
4. Eviniz temiz değil: Aslında sinekler ve hamamböcekleri çöpler ya da yiyecek kırıntıları nedeniyle evinizde bulunurlar ve örümcekler için de lezzetli birer yem olmaktadırlar.



Evdeki örümceklerden kurtulmak için neler yapılabilir?


Temizlik

Her şeyden önce evde genel bir temizlik yapın. Tüm dip ve köşeleri temizleyin. Mutfak çekmecelerindeki kırıntıları temizleyin. Banyonun zeminine, küvet altlarına, klozetin ve lavabonun arkasına bakın ve oradaki her şeyi temizleyin. Ağları etrafına nemli bir bez parçası sarılı bir çubukla toplayabilirsiniz.

Ardından örümcekleri uzaklaştırmaya başlayın. Tabii sorun ağların temizliği ile çözülmez, davetsiz misafirler ve koydukları yumurtalar hala bir yerlerde saklanıyor.

Doğal yöntemlere başvurun

Örümceklerin keskin kokulara dayanamadıkları biliniyor. Bu nedenle onları uzaklaştırmak için doğal ve keskin kokuları kullanabilirsiniz.

- 1 litre suya 15–20 damla nane uçucu yağını ekleyin. Karışımı sprey şişesine dökün. Süpürgeliklere, köşelere ve evdeki tüm çatlaklara sıkın. Koku örümceklerin bu ortamlardan uzaklaşmasına yardımcı olacaktır. Nane yağı yerine okaliptüs veya çay ağacı yağı da kullanılabilir.

- ½ bardak sirke ve aynı miktarda suyu karıştırın. Bir sprey şişesi kullanarak örümceklerin bulundukları alanlara sıkın. Eğer asit üzerlerine temas ederse eklem bacaklılar ölürler. Ancak öldürmeden örümcekleri uzaklaştırmak istiyorsanız küçük kaplara biraz sirke dökün (küçük şişeler de kullanabilirsiniz) ve bunları odanın köşelerine yerleştirin. Evde küçük çocuklar varsa bu tekniği uygulamayın: yanlışlıkla sirkeyi içebilirler.
- Limonu dilimleyin, at kestanesi veya fındığı ezin ve odanın etrafına yerleştirin. Güçlü bir koku örümceklerin uzaklaşmasına neden olur.

- Koyun yünü kokusunu örümcekler sevmezler. Bu nedenle ağlarının yakınına bir parça yün veya iplik koyabilirsiniz.

Örümceklerden kurtulmak için kimyasallara başvurma


Örümcekler çoğu zaman ağlarında otururlar ve evin içinde koşmazlar, bu nedenle hamam böceklerinde işe yarayan boya kalemleri, jellerin ya da tuzakların pek bir etkisi olmaz.

Bundan dolayı genellikle püskürtülen ilaçlar tercih ediliyor. Bu ilaçlar süpürgeliklere, köşelere, kapı ve pencere altlarına püskürtülmelidir. İşlem sırasında insanlar ve hayvanlar ortamdan uzaklaştırılmalıdırlar. İşlemden 15-20 dakika sonra odayı havalandırdığınızdan emin olun.

Dikkatli olun. Eldiven ve bez maske ile kullanın. Paket üzerindeki talimatları okuduğunuzdan emin olun.

Örümceklere karşı ultrasonik kovucular


Mağazalarda özel böcek kovucuları bulabilirsiniz. Bu kovucular örümcekler üzerinde etki ederler. Cihazlar insanlar tarafından duyulmazlar ama eklembacaklılara hoş olmayan sesler çıkarırlar. Ve örümcekler bunun sonucunda bulundukları bölgeleri terk ederler.


Yeni örümcekler nasıl uzak tutulur


Çok basit. Önemli olan evin temiz ve düşük nemli olmasıdır. Düzenli olarak evinizi temizleyin, yemek artıklarından zamanında kurtulun ve çöpleri biriktirmeyin. Mutfaktaki tüm yüzeyleri iyice temizleyin ve banyo kapısını zaman zaman hafif aralık bırakarak içeriyi havalandırın. Klimanız varsa nem alma modunda ara sıra çalıştırabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes