Akrep Kovucu

Akrep kalkık ve kıvrık kuyruğunda zehirli iğnesi bulunan bir eklem bacaklı türüdür. Yaklaşık olarak 1753 çeşit akrep türü bulunmaktadır. Türkiye’de ise 23 tür akrep bulunmaktadır. Zehirli oldukları için çok tehlikeli olmaktadırlar. Dünya üzerinde ki en büyük akrep 23 cm boyundadır. Genel olarak uzunlukları 13 – 220 mm arasında değişmektedir. Açık kahverenginden diğer rengine kadar pek çok tonda renkleri vardır.

Akrep dişilerinin gebelik süreleri 7 ay ile 12 ay arasındadır. Bir dişi akrep 10 – 60 yavru doğurmaktadır. Geceleri beslenmeyi, severler. Yemek bulma amacı ile gündüzlerden daha çok geceleri tercih ederler. Avlarının kokusundan ve yerden gelen titreşimler ile kolayca beslenmelerini sağlayabilmektedirler. Büyük olan akreplerin kertenkele ve yılan gibi hayvanları yiyebildiği bilinmektedir.


Akrepler genel olarak her yerde yaşayabilirler. Sadece karlı bölgelerde yaşamayı tercih etmezler. Akrepler fazla sıcak hassasiyetin sahip hayvanlardır bu yüzden ılık ve sıcak bölgelerde daha rahat yaşayabilirler. Akrep yapısı itibari ile çok dayanıklı bir hayvandır.  3 hafta buzlukta donan bir akrebin dışarı çıktığı zaman, normal hayatına döndüğü bilinmektedir. Çok kolay bir şekilde olması söz konusu değildir. Akrepte 4 çift ayak vardır ve toprakları kazabilmesi, beslenmesi için ön kısmında kıskançları vardır.

Bir akrep insanı soktuğu zaman o insan 7 saat içinde ölebilir. Bu yüzden çok zararlı ve tehlikeli bir hayvandır. Akreplerin görüldüğü alanlarda gerekli olan şekillerde önlemler alınması gereklidir. Akrep kovucular bu durum için oldukça idealdir.  Akrep kovucu cihazı değişik ultrasonik ses dalgaları ve titreşimli ses dalgaları yayarak akrepleri oldukları yerden uzaklaştırmaktadır. Akreplerin yaşam alanlarından uzak kalması oldukça önemlidir. Zehirli bir hayvan olduğu için insanları sokması durumunda birçok ölüm ile sonuçlanabilir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes