Sivrisinek Avlama Yöntemleri

Küçük ama zarar verici sineklerden olan sivrisinekler kişisel mücadele ile çok da fazla temizlenemeyecek sineklerdendir. Yinede ilaçlama dışında yapılabilecek şeyler ve alınabilecek küçük çaplı önlemler bulunmaktadır.

Sivrisinek Avlama Yöntemleri Nelerdir?
- Sivrisinekler sizin kanınızla beslendiğinden ilk olarak yapmanız gereken sivrisinekleri vücudunuzdan uzak tutmaktır. Bunun için açık renk giysiler giymeli ve vücut ısısını çok yüksek tutmamak gereklidir.
- Sivrisinek gördüğünüzde siz sürekli hareket eder ve onları ararsanız sinekler saklanır ve sizin bulmanıza izin vermezler. Bunun yerine onları fark ettiğinizde eğer hareket etmeden ortaya çıkmalarını beklerseniz size doğru yaklaşır ve sizde onları kolaylıkla avlayabilirsiniz.


- Sivrisinek gördüğünüz ortama sivrisineklerin sevmediği otlardan hazırlanmış bir oda spreyi sıkın ve sivrisineklerin uzaklaşmasını izleyin.
- Gece yatarken bulunduğunuz odaya mum yakın. Sivrisinekler mumları ve mum kokularını sevmediğinden odanızdan anında uzaklaşacaklardır.
- Uyumadan önce terlemeyi önlemek için ada çayı içebilirsiniz. Bu sayede terlemeyen kuru vücuda sivrisinek gelmeyecektir.
- Tuzlu gıdalar ve asitleri seven sivrisinekler bu ürünleri çok tüketen insan vücuduna da çokça gelirler. Bu yüzden bu gıdalardan uzak durun.
- Işığın yanına bir poşet su doldurup asın. Bu sayede bu görüntüden korkan sinekler odadan hemen uzaklaşmakta ve o su ışığın yanında kaldıkça da odaya uğramamaktadırlar.
Sivrisinek Hastalık Bulaştırır mı?
Sivrisineklerde diğer böcekler gibi hastalık bulaştırabilen canlılardır. Nemli ve serin ortamlarda yaşayan bu canlılar kondukları her yerden taşıdıkları mikropları insan vücuduna bulaştırır. En çok etki gösterdiği hastalık ise sıtmadır. Sivrisinek ve sıtma o kadar iç içedir ki halk arasında sıtmanın en büyük ve ilk nedeni sivrisinek olarak görülmektedir.  Bunun yanında sivrisinek ısırıklarında kaşınma ve kızarıklık olmaktadır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes