Sivrisineğe Bitkisel Çözüm

Sivrisinekler çok hızlı hareket eden ve de bu yüzden yakalaması neredeyse mümkün olmayan kan emici canlılardır. Bu canlılar çok hızlı hareket edebilmelerinin yanında saatte 2,5 km hız yapabilmektedirler. Hem de çok minik olan bu canlılar bazen yalnızca çıkardıkları sesten tanınmaktadırlar. Dolayısıyla önceden bilip önlem almak neredeyse imkânsızlaşmaktadır.

Sivrisinekler ısırınca uzun süre kaşıntısı giderilemeyen canlılardır. Bu yüzden herkes ısırılmadan önlem almak ve bu şekilde korunmak ister. Bunun için olabilecek spreyler ya da vücut kremleri her zaman doğal ve sağlıklı olmadığından doğal bitkiler ve doğal önlemler daha sağlıklı olacaktır. Peki, bu önlemler nelerdir?

Sivrisineğe Bitkisel Çözüm

Sivrisineğe Karşı Alınabilecek Önlemler

- İlk olarak sivrisinekleri bitkilerle korkutmak gereklidir. Eğer evinize sivrisinek girmesini önlemek istiyorsanız lavanta, nane, okaliptüs, melisa ve biberiye otlarını evinizde küçük saksılara yerleştirebilirsiniz.
- Bu bitkilerin yağından yapılacak olan oda spreyleri de oldukça önemli bir korunma yolu olacaktır. Yağlardan birkaç damla sıcak suya kaynatıp odaya sıkmanız odadaki sivrisinekleri kovmak için yeterli olacaktır.
- Mumları hiç sevmeyen sivrisineklerin bu bitki özleriyle yapılmış mumların bulunduğu odaya zaten girmeyeceği aşikârdır. Odanızı bu küçük ama şirin mumlarla hem süsler hem de sivrisineklerden temizlersiniz.
- Bu bitki özlerinden yapılan sabunlarla vücudunuzu yıkamak hem evde hem de dışarıda sizin vücudunuzu sivrisineklerden koruyucu bir etki gösterecektir.
- Koyu renkli yerleri kendine barınak yapan sivrisinekler koyu renk giye kişilere daha çok zarar vermektedir. Bu yüzden mümkün olduğunca koyu renklerden uzak durmanız önerilir.
- Cilt ısısının normalin üzerinde olması da sivrisinek çeken bir şeydir. Sivrisinekler sıcak cilde çok yapışacağından vücut ısısını çok yüksek tutmamak gereklidir.
- Çiçek kokulu vücut losyonları ve parfümlerde sivrisinekleri üzerinize çekecektir. Bu yüzden bu ürünleri tercih ederken sivrisinek saldırılarını da göze almanız gerektiğini unutmayın.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes