Kara Böcek Nasıl Yok Edilir?

Omurgasız, küçük yapılı ev 6 bacaklı bu böcekler dış etkilere karşı sert kabukları ile kendilerini dışarıdan gelen etkilere karşı korumaktadırlar. 1 – 4 cm boyunda olan bu böcekler çok hızlı hareket ettiklerinden yakalaması ve bulundukları ortamı bunlardan temizlemesi oldukça zordur. Gün boyu dinlenen gece de harekete geçen böcekler görülme sıklığı açısından da oldukça az görülen böceklerdendir.

Geceleri beslenmek için ortaya çıkan bu böcekler daha çok banyolarda, mutfaklarda, tavan aralarında ortaya çıkarlar. Çok hızlı türediklerinden girdikleri evden tamamen temizlenmeleri çok zordur. Yumurtalarını duvar çatlaklarına ve tahta aralarına yumurta bıraktıklarından evlerde temizliğin bu bölgelerde yoğunlaşması çok önemlidir.

40 tane kadar yumurta bulunan kapsüller çoğu zaman ilaçlara karşı da koruyucu önlem oluşturmaktadır. Bu yüzden bu böceklerin öldürülmesi en azından yumurtalarının yok edilmesi hiç de kolay olmamaktadır.


Kara Böcekleri Yok Etmek

- İlk olarak bu böceklerin eve girebileceği çatlaklar ve açıklar kapatılmalıdır. Çünkü bu böcekler eve girdikten sonra çıkarılması zordur.
- Lavanta, nane gibi bitkilerin yağı ile yapılan oda spreyleri bu böceklere karşı oldukça etkilidir. Oda spreylerinin bulunduğu odada bu böcekler neredeyse görülmeyecektir.
- Bu yağları karıştırıp tahta açıklarına ve duvar çatlaklarına da bırakmak yumurtalarını da öldüreceğinden köklü çözüm olabilir.
- Jel ilaçları çatlaklara ve açıklara sürerseniz bu ilacı yiyen böcekler yuvalarına dönüp ölecek ve bu sayede bunu yiyen böceklerde ölecektir. Böcekler birbirlerinin ölülerini yiyerek bütün yuvanın ölümü gerçekleşecektir.
- Son çare olarak da evi ilaçlatmak çözüm olacaktır. İlaçlanan odanın kapıları ve pencereleri tamamen kapatılmalıdır. Gerekirse kapı altları da bir bez yardımıyla kapatılmalıdır. Bu ilaçlama yapıldıktan sonra yaklaşık 3 saat boyunca oda kullanılmamalıdır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes