Hamam Böceği Uçar mı?

Araştırmalara göre, evlerimizde yapayan Amerikan hamamböceği (Periplaneta americana) adı verilen irice bir böcek olan tür en hızlı koşan böcekler arasında yer alıyor. Saatte saatte 2,7 km hızla koşabilen bu böcek birinciliği Avustralya Kaplan böceği'ne (Cicindela hudsoni) kaptırıyor (saatte 10 km hızla koşuyor).

Hamam böceği uçar mı?

Peki ya bu sevimsiz böcekler uçar mı?

Bu canlıların uçtuklarını eminiz kimse bilmek istemez. Evimizde yaşayan hamamböcekleri (kalorifer böceği) türleri çoğunlukla çok şanslıyız ki uçmaya pek hevesli değiller. Bu böceklerin kanatları mevcut, ancak uçmayı pek tercih etmemektedirler.

Blatella germanica adlı halk arasında kalorifer böceği denilen böcekler iyi gelişmiş kanatlara sahip olmalarına rağmen uçma eğiliminde pek bulunmamaktadırlar.

Ülkemizde rastlanan Supella longipalpa (Kahverengi Çizgili Hamam Böceği) adı verilen böceklerin erkeklerinin kanatları çok gelişmiştir ve bu böceklerin kısa mesafelere uçtukları biliniyor. Bu böceğin diğerlerinden en belirgin farkı diğer hamam böcekleri gibi sadece banyo, mutfak vs gibi bölümlerde değil yatak odası, kütüphane, ofis, salon gibi her yerde bulunduklarıdır. Bu özelliklerinden dolayı halk arasında mobilya hamam böceği gibi isimler almıştır.

Amerikan hamam böceği adını alan Periplaneta americana türü iri böcekler yine iyi gelişmiş kanat yapısına sahiptirler ve kendilerine en uygun çevreyi uçarak bulabilirler.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes