Rutubet Böceği İlacı

Rutubet böcekleri adı üstünde rutubetli ortamlarda ortaya çıkan böceklerdendir. Bu böcekler kuru ve serin ortamlarda yaşayamayacağı gibi nemli, sıcak ve rutubetli ortamlarda yüksek oranda karşılaşılabilirler. Genelde banyolarda, mutfakta, tuvalette, tavan aralarında, tahta açıklarında, duvar çatlaklarında yaşarlar. Bu böceklerden en tanınanı gümüş böceğidir. Hemen hemen sıcak ve nemli her yerde bulunan bu böcekler genelde eve dışarıdan, pencerelerden, kapı açıklarından girmektedir. Böceklerin eve girişini önlemek için ilk olarak evdeki bu boşlukları doldurmanız gereklidir.

Rutubet Böceği İle Mücadele

- Bu böcekler genel olarak dışarıdan girdiğinden pencere ve kapılara tel örgü çekilebilir.
- Duvar açıkları, tahta araları yuvaları olduğundan buralar sıvı ile doldurulup sonrasında hava almayacak şekilde kapatılabilir.
- Nemli bölgelerin temizliğine daha fazla önem gösterilmelidir.
- Nemli alanlarda açıkta çok fazla yiyecek bırakılmamalıdır.
- Balkon kapıları genelde ya kapalı tutulmalı ya da önüne yiyecek bırakılmamalıdır.
- Eve yakın bitkiler ilaçlanmalıdır.
- Özellikle genel olarak bütün böceklerin üreme dönemleri olan ilkbahar aylarında ilaçlamalar düzenli aralıklarla yapılmalıdır.

Rutubet Böceği İlacı


Rutubet Böceği İlacı

Rutubet böcekleri için birçok haşere ilacı mevcuttur. Hemen hemen hepsi de yeterli etkiyi gösterebilmektedir. Ama evde yaşlı, çocuk ya da hamile varsa ve evi ilaçlatmak istemiyorsanız evde hazırlanabilecek ilaçlarda bulunmaktadır.

Limon Kokulu Temizlik Malzemeleri

Rutubet böcekleri genel olarak narenciye tarzı kokuları sevmezler. Bunlar portakal, limon, mandalina gibi meyvelerdir. Bu yüzden temizlik malzemelerinizi bunlardan seçebilirsiniz.

Kekik 

Kekik rutubette yaşayan böceklerin korkulu rüyasıdır. Yağını sulandırıp yuvalarına sıkabileceğiniz gibi evin çeşitli yerlerine de kekik yaprakları bırakabilirsiniz.

Lavanta Yağı

Lavanta yağından hazırlanmış oda spreyi kullanılan odaya rutubeti seven böcekler girmez. Çünkü lavanta yağını sevmedikleri gibi kokudan ölebilirler.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes