Kan Emici Böcek Türleri

Böceklerden birçoğu insanların ya da hayvanların kanını emerek beslenmektedir. Bu böcekler kan emerek yumurtlama olayını gerçekleştirirler, beslenirler, yumurtalarını beslerler ve yaşamlarını sürdürürler. Kan emici böcekler genel olarak hastalık taşıyan böceklerdendir. Her gittiği kişiden ya da hayvandan aldığı mikrobu gittiği bir sonraki kişiye bulaştırmaktadır. Bu yüzden birçok hastalık böcekler yüzünden, onların taşıdıkları mikrobun vücudun bağışıklık sistemini düşürmesi ile ortaya çıkmaktadır.

Kan emici böcekler genelde emdikleri bölgeye salgı bıraktıklarından ısırdıklarında acı hissedilmese bile sonrasında kızarıklık, kaşıntı ya da şişme gibi olaylar yaşanabilir. Ayrıca vücudu çok hassas olan kişilerce de alerjik reaksiyon çıkma olasılığı çok yüksek olan böceklerdir. Bu böcekler genelde geceleri ortaya çıktıklarından uykusuzluk ya da çeşitli psikolojik sorunlara da neden olabilmektedirler. Bu yüzden bu böcekler görüldüğü zaman yok edilmeli ve önlem alınmalıdır.


Kan Emici Böcekler Hangileridir?

- Tahtakurusu: tahtakurusu adı verilen böcekler geceleri faaliyet gösteren böceklerdir. Tahtaların içini kemirerek ürün kaybına neden olan bu böcekler geceleri insanların kanını emerek de beslenmektedir. Her kan emdiklerinde ise 200 e kadar yumurta bırakabilmektedirler. Isırdıkları bölgede şiddetli kaşıntı ve ağrı yarattığından oldukça zararlıdırlar.
- Pireler: yumurtalarını her yere bırakabildiğinden çok çabuk türeyen pireler geceleri ortaya çıkıp insan kanı emmektedirler. Gereğinden fazla kan emip patlayabildikleri gibi gün boyu emdikleri kanla beslenerek uzun sürede yaşayabilmektedirler. Zaten pirenin çoğalması için en çok 1 hafta yeterlidir. Pireler en çok hastalık taşıyan böceklerdendir.
- Sivrisinekler: bu sinekler nemli ve serin ortamlarda bulunduğundan sıtma hastalığının en büyük nedeni olarak gösterilir. Sivrisinekler ısırdıklarında çok fazla acı vermese de sonrasında kaşıntı ve şişkinlikle kendilerini göstermektedirler. Bu sineklerde hızlı çoğaldığından ilaçlamadan temizlemek sıkıntılı olmaktadır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes