Kanatlı Böcek Türleri

Vücudunda kanatları bulunan bütün böcekler ister uçsun ister uçamasın kanatlı böcekler grubuna girmektedir. Bu böcekler bazen uçmak için bazen de korunmak için kullandıkları kanatlarını sırtlarında taşımaktadırlar. Böcekler genelde 2 kanatlı olsa da 4 ya da 65 kanatlı böceklerde bulunmaktadır.

Kanatlı Böcek Türleri

Kanatlı Böcekler

- Su perileri: ince ve uzun vücuda sahip, uçan böceklerdir. Gözleri çok iyi görür ve kanatları da en az gözleri kadar iyi gelişmiş, damarlı kanatlardandır. Gözleri bu kadar gelişmiş bir böceğin iyi bir avcı olduğunu söylemek doğru bir bilgi olacaktır. Genelde su kenarlarında ortaya çıkmakta ve buralarda yaşamaktadırlar.
- Kulağakaçan: deri gibi kısa ön kanatlara sahip bu böcekler isminden de anlaşılacağı gibi insanlar uyurken kulağa ya da burna girebilen zararlı böceklerdir. Bu durumla karşılaştığınızda hemen tıbbi yardıma başvurmalısınız. Uçabilen bu böcekler uçmadıkları zamanlarda yelpaze şeklini arka kanatları yardımıyla alırlar ve gelecek tehlikelere karşı hem kamufle hem de korunma olarak tepki gösterirler. Çürümüş böceklerle beslenmeleri ve gece faaliyet göstermeleri de zararlarını ikiye katlamaktadır.
- Beyaz Karıncalar: toplu halde yaşayabilen bu böcekler tropik bölgelerde kuru bölgelere oranla daha çok görülmektedir. Kurumuş ağaç ve odunları kemirirler. Bu böcekler evde bulundukları sürece tahtaları içten içe kemirip ürün kaybı zararına yol açacaklardır.
- Kirpik Kanatlılar: çok küçük yapıda, kirpik gibi kanatlara sahip olan böceklerdir. Bitki yapraklarının ve çiçeklerinin yapraklarını delip özsuyunu içtiklerinden oldukça zararlıdır, ürün kaybına neden olabilir.
- Sinir Kanatlılar: küçük böcekleri yiyen bu böcek türlerinin sırtları çatı örmüş gibi kanatlarla kaplıdır. Kanatların yapısı damarlı ve sinir bakımından zengindir.
- Zar Kanatlılar: arılar gibi böceklerin bulunduğu kanatları zar olan bu zararlılardan tek faydalı olanı bal arısıdır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes