Hamam Böceği Nasıl Yok Edilir?

Hamam böcekleri çok hızlı üreyen ve birçok temizlik maddesine karşı bağışıklığı bulunan bir böcektir. Nemli ve sıcak ortamlarda yaşayan bu böcek temizlik maddeleri ile çoğu zaman temizlenemeyebilen bir böcektir. Bir de bu böceklerin sürü halinde yaşadıkları ve aç kalarak da yaşayabildikleri düşünüldüğünde bu böceklerden kurtulmanın ne kadar zor olduğu ortaya çıkmaktadır.

Hamam böceklerinin her türlü yiyeceği yiyebilmesi, gereğinden fazla hastalığı bünyesinde barındırması ve taşıyıcı olması ile bu böceklerin evde yaşaması son derece sıkıntılı olacaktır. Ayrıca gece ortaya çıktıklarından dolayı da insanların gıdalarına mikrop bulaştırmaları mümkündür.

Hamam Böceği Nasıl Yok Edilir?

Hamam Böceğini Yok Etme Yolları Nelerdir?

- Hamam böcekleri nemli ve sıcak ortamlarda yaşamayı sever bu ortamlara da duvar çatlaklarından ve tahta aralarından girmektedirler. İlk olarak hamam böceklerinin eve girişini önlemek adına bu böceklerin giriş yerleri ve aynı zamanda yuvaları kapatılmalıdır. Çünkü 1 hamam böceğinin eve girmesi bıraktığı salgı ile diğerlerini de çekeceğinden oldukça hızlı çoğalacaklardır.
- Jel ilaçlar alarak bu ilaçları böceklerin yuvalarına sürün. Hamam böcekleri jel ilaçlara karşı bağışıklık geliştirmiş olsa da çoğu zaman öldürücü olmaktadırlar.
- Duvar diplerini, tavan aralarını, tahta açıklarını, çamaşır ve bulaşık makinesi altlarını iyice temizleyerek yumurta bırakan hamam böceklerini ve yumurtalarını temizlikle azaltın.
- Evinizde tuvalet ve banyo temizliğine özen gösterin. Çünkü hamam böcekleri buralarda yoğunlaşarak geceleri dışarı çıkarlar. Günlük olarak sert temizleyicilerle banyo tuvalet ve mutfakları temizleyin.
- Evinizde çöplerin ya da atıkların ağzını açık bırakmayın. Çöpleri evinizde uzun süre bekletmeyin.
- Yiyeceklerinizi her zaman kapalı kutularda ve temiz alanlarda saklamaya özen gösterin. yere düşen yiyecek parçalarını böcek oluşumuna izin vermeden temizleyin.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes