Gümüş Böceği Sokar mı?

Gümüş böcekleri Türkiye şartlarında sıkça rastlanabilen evi neredeyse istila etmeye hazır böceklerdir. İnsanlara hastalık bulaştırma bakımından birçok zararları vardır. Çünkü sürekli gezdikleri yerlere dışkı bırakırlar. Zaten 8 bacağı olan bu böcekler gezdikleri her yerden de taşıdıkları mikropları yiyeceklere bulaştırdıklarından bu yiyecekleri yiyen kişilerin vücut direncinin düşüp hasta olmaları neredeyse kesindir.

Gümüş böceklerinin bu kadar zararı varken gümüş böcekleri sokar mı sorusunu sormamak mümkün değildir. Ama hastalık bulaştıran bu böcekler insanları ya da hayvanları sokmaz ya da ısırmaz. Çünkü bu böcekler insan kanıyla beslenmemektedir. Bu yüzden insanlara zarar vermezler. Yinede böceklerden rahatsız oluyorsanız evinizi ilaçlatmak en doğru çözüm olacaktır. Bunu da yapmak istemiyorsanız o zaman doğal yollarla hazırlayacağınız ilaçlarla şansınızı denemelisiniz.

Gümüş Böceği Sokar mı?


Doğal Gümüş Böceği İlaçları

Sedir Yağı:

Sedir yağı çok hoş kokusu bulunan hatta bu yüzden eski evlerde sedir sandıkları bulundurulan bir bitkidir. İnsanlara çok çekici gelen bu koku böceklerin neredeyse korkulu rüyasıdır. Çünkü böcekler sedir kokusunu sevmediği gibi sedir yağını yedikleri zamanda ölebilmektedirler.

İlaç yapımı için ilk olarak sedir yağı ve suyu su daha az miktarda olacak şekilde karıştırmanızdır. Sonrasında bu karışımı her gün düzenli olarak tahta açıklarına, duvardaki çatlaklara, pencere kenarlarına, özellikle banyo ve mutfak kapı köşelerine sürerek gümüşçünlerin ölmesini sağlayabilirsiniz.

Lavanta Yağı:

Lavanta da sedir gibi gümüş böcekleri tarafında sevilmeyen hatta öldürücü olabilen bir çiçektir. Gümüş böcekleri lavantayı ve kokusunu o kadar sevmezler ki lavanta kokulu odada bile bulunmamaya çalışırlar.

Lavanta yağı ile yapılan ilaç aslında bir oda kokusudur. Ama lavanta özünden yapılıp satılanların aksine lavanta yağından yapmak daha faydalı olacaktır. Lavanta yağı ile yapıp sıktığınız oda spreyinin olduğu odaya böcek girmeyecektir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes