Gümüş Böceği Neyi Sevmez?

Gümüş böcekleri Türkiye’de gümüşçün ve nem böceği olarak da bilinmektedir. Adı üstünde nemli ortamları seven bu böcekler girdikleri her evde mutlaka yiyecek bir şey bulabilirler. Zaten hiç yemek yemeden de 10 ay kadar yaşadıkları saptandığından bu inatçı ve korkunç böceklerden kurtulmanız mümkün gibi gözükmese de gümüş böceklerinin de sevmediği şeyler vardır.

Gümüş böceklerinin sevmediklerinden önce sevdiklerini belirtmek bu yiyecekleri daha özenli korumanıza ve kullanırken daha dikkatli temizlemenize yardım etmek için gereklidir.

Gümüş Böceğinin Sevdikleri

- Patatesin her halini
- Yulaf ezmesini
- Özellikle unu

Gümüş Böceği Neyi Sevmez?


Gümüş Böceğinin Sevmedikleri

- Gümüş böcekleri portakal, limon gibi şeyleri ve kokusunu hiç sevmezler.
- Karanfili ve kokusunu
- Sedir ve tarçını
- Lavanta ve kokusunu
- Salatalığı ve kekik kokusunu
- Sabun kokusunu
- Sıcağı sevmelerine rağmen güneşi hiç sevmezler.

Gümüş böcekleri bu yiyecekleri sevmese bile üzerinde dolaşabileceğinden dışkılarını bırakarak mikrop yayabilir. Bu yüzden bu yiyecekleri de olabildiğinde dikkatli yıkamanız gerekmektedir. Baharat tarzı yiyecekleri ise her zaman ağzı kapalı muhafaza etmeniz gerekmektedir.

Gümüş Böceğine Kurulabilecek Tuzak

Gümüş böcekleri kolay kolay temizlenebilecek ya da yok edilecek böcekler değildirler. Kişisel başa çıkış yöntemleri çok yetersiz kalmaktadır. Yinede evinde gümüş böceği görüp çare arayan kişiler için en uygun tuzak yöntemi kavanoz tuzağıdır.

Kavanoz tuzağını hazırlamak için öncelikle yükseklik bakımından uzun bir kavanoz alın. Kavanozun dip kısmını tamamen vazelin ya da krem ile kaplayın. Bu kavanoza giren gümüş böceklerinin hiç tırmanamayacağını garanti edecektir. Sonrasında kavanozun içine gümüş böceğinin sevdiği bir yiyecekten koyun. Yiyeceği çok koyarsanız onların üzerinden böcekler yine tırmanacaktır.  Çevresini kâğıtla sardığınız kavanoza düşen böcekler tırmanamayacağından böceklerin en azından gezinenlerinden kurtulmuş olursunuz.

Yazıyı Paylaş:

2 yorum :

  1. Ya bu bocekkeden nasil kurtulabilirim. Kesin cozumu yokmu

    YanıtlaSil
  2. Bizim eve geldi sirke temizleyici ve cif sıktım öldü 😌😌😌😌😌😌😌😌😌

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes