Kelebekler

Böcekler şubesi yer almakta olan kelebekler, insanlara diğer böcekler gibi korkutucu gelmemekte, aksine oldukça sevimli bulunmaktadır.

Kelebeklerin Yaşam Evreleri

Kelebekler, yaşamları boyunca 3 evre geçirmektedirler. Diğer böcekler gibi, iç döllenme dış gelişme ile hayata gelmekte olan kelebekler, bir yumurtadan çıkarak hayatlarına başlarlar. Kelebeklerin yumurtalarındaki besin kesesi yeterli gelmediğinden dolayı, evrimlerini tamamlamadan doğarlar. Evrimi tamamlanmamış halde doğan kelebeğin ilk haline, tırtıl hali verilmektedir. Tırtıllar, kozalarının içerisine girmeden, yeterli olgunluğa erişmeden önce, defalarca bölünürler ve deri değiştirirler. Kelebeğe henüz dönüşmemiş olan tırtıl, öncelikle pupa formuna döner ve kozalağında kendi kanatlarını örer. Kanatlarını tamamladıktan sonra, kozasını yırtarak, dışarıya çıkar. Uçabilecek hale gelmesi için ise; belli bir süre daha geçmesi gerekmektedir.

Kelebekler

Kelebekler İnsanlara Zarar Verir mi? 

Kelebekler sınıfa ait, 20.000 kelebek türü vardır. Kelebeklerin pek çoğu, çiçekler üzerinden besinlerini toplamakta olan, zarar hayvanlardır. Bazı türleri ise; saldırgan kelebeklerdir. Bu iri kelebek türleri insanlara saldırmaktadır ve zehirli bir sıvıya sahip olan saldırgan kelebekler, insan sağlığı için zararlı, hatta ölümcül dahi olabilirler. Öte yandan, Dünya üzerindeki en büyük kelebek diye bilinmekte olan, dev kanatlı kelebeklerdir ve kanatlarının ölçüsünün, yaklaşık 30 cm olduğu bilinmektedir.

Yazıyı Paylaş:

1 yorum :

  1. Merhaba bu kelebegi adı nedir acaba. Ta kapıya kadar geldi kendisi:)))

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes