Evde Fare Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Evde bulunmasından en çok rahatsızlık duyulmakta olan hayvanların başında, fareler gelmektedir. Oldukça hızlı ve atik hayvanlar olan fareler, su ve gider borularından, duvarlardaki deliklerden evinize girebileceği gibi, kısa süreli açılan kapılardan siz fark etmeden de girebilirler. Çeşitli bulaşıcı hastalıkları taşıma riski bulunmakta olan bu hayvanların, evlerinizde bulunmaları büyük risk teşkil etmektedir. Ancak, gündüzleri, evde hareketlilik olduğu zamanlarda, usta bir şekilde gizlenmeyi başaran fareler, evlerinize sessizlik çöktüğü zaman ortaya çıkmaktadır. Bu neden ile farelerin evlerinizde bulunduklarını anlamanız zor olsa da, farelerin varlığını anlamanızı sağlayacak bazı yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemler;

Evde Fare Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Evde Fare Olduğu Nasıl Anlaşılır?

- Geceleri, besinlerinizi aşırmak için ortaya çıkan fareler, tıkırtılar çıkarmaktadır. Nereden geldiğini anlayamadığınız tıkırtılar duymakta iseniz; bu sesler büyük ihtimalle evinizde bulunmakta olan fareden kaynaklanmaktadır.
- Güçlü dişlere sahip olan fareler, etrafta bulunmakta olan eşyalarınızı kemirebilmektedirler. Evinizde fare olduğundan şüphelenmekte iseniz; eşyalarınızın kemirilip kemirilmediğini kontrol edin. Ayrıca, farelerin yiyecek bir şey bulamadıklarında, insanların uzuvlarını kemirebildiklerini unutmayın.
- Evinizde bitki bulundurmakta iseniz; bitkilerin toprağını kontrol edin. Toprakları kazmak, farelerin en sevdiği uğraşlardan birisidir.
- Evde bulunmakta olan fare pislikleri, evinizde bulunmakta olan bir fare olduğunun en kesin kanıtıdır. Fare pislikleri, 1-2 cm boyutunda, küçük ve siyah renklilerdir. Genellikle mutfak ya da besinlerinizi saklamakta olduğunuz kiler gibi yerlerde karşılaşmanız olasıdır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes