Cochineal Böceği Nedir?

Güney Afrika bölgesinde yaşamakta olan Cochineal böceği, pek çok kişi tarafından kolanın rengini vermek için kullanılan böcek olarak bilinmektedir. Bu böcek yalnızca kola değil, pek çok besin maddesine renk vermek için kullanılmaktadır.

Cochineal Böceği Nasıl Bir Böcektir?

Yüzyıllardan beri varlığı bilinmekte olan bu böcek, kaktüslerin üzerinde bulunmaktadır. Böceğin renk verme amaçlı kullanılması, günümüzde çokça tartışılmakta olsa da, renk boyası olarak kullanılmasına ilk olarak Aztekler zamanında rastlanmaktadır. Bu böceğin üretilmesi için; Meksikalı girişimciler tarafından, kaktüsler ile doldurulmuş tarlalar oluşturulmuştur. Bu tarlalarda doğal olarak üremekte olan böceklerin ticareti yapılmaktadır.

Cochineal Böceği Nedir?


Cochineal Böceğinin Ticareti Nasıl Yapılır?

Cochineal böceğinin dişilerinden ya da henüz yumurta halindeki yavrularından, karmin adı verilmekte olan renk boyası üretilmektedir. Bu boya, besin maddeleri üretmekte olan şirketler ve kozmetik firmaları için, oldukça önemli bir maddedir. Böceğin, doğal olarak üretilmekte olduğu anavatanındaki girişimciler, çevrede bol miktarda bulunmakta olan bu böcekler, toplamakta ya da rahatlıkla üreyebilecekleri yerler hazırlayarak, üreyen böcekler toplayarak, alıcılarına satmaktadırlar.

Cochineal Böceği Hangi Amaçlar İle Kullanılmaktadır?

- Cochineal böceğinden elde edilmekte olan karmin boyası, en çok besin maddelerinin içeriğinde bulunmaktadır. İçecekleri renklendirmek, tavuk soslarını hazırlamak için kullanıldığı gibi, çeşitli reçeller ve şekerlemelerde de bulunmaktadır.
- Kozmetik firmalarında da kullanılmakta olan Cochineal böceğinden elde edilmiş olan boya, cilt dostu bir madde olarak bilinmekte ve pek çok markanın ürünlerinde yer almaktadır.
- Son yıllarda tekstil sektöründe de kullanılmakta olan Karmin boyası, tekstil ürünlerinin kırmızı ve tonlarındaki renklere boyanmasını sağlamaktadır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes