Kalorifer Böceği İnsanlara Zarar Verir mi?

Kalorifer böceği çok zararlı böcekler olmakla birlikte doğrudan zarar vermezler.  Kalorifer böcekleri insanları ısırmaz ama evinde kalorifer böceği bulunanların ağız ya da kulaklarından girerek üzerinde taşıdığı mikrobu insanlara bulaştırdığı çok olmuştur. Eğer bu şekilde bir sıkıntı olmadı ise kalorifer böceği yalnızca görüntü olarak rahatsız etmektedir.

Kulaktan ya da ağızdan vücuda giren kalorifer böceği oldukça tehlikelidir. Sağlık yönünden çok büyük tehlike yaratabilmektedir. Bu yüzden böyle bir durumda hemen hastaneye gidip tıbbi yardım almak gerekir.
Kalorifer böceklerin bu işlemin dışında yalnızca üzerlerinde hastalık mikrobu taşıdığından dolayı sıkıntı yaratabilmektedirler. Vücutlarında on binlerce mikrop ve bakteri bulundurabilme gibi bir özelliğe sahiptirler. Ayrıca mutfakta ve yiyeceklerin üzerinde gece boyu gezdiklerinden dışkılarını buralarda bırakma ihtimalleri yüksektir. Bu şekilde yıkanmadan yenen yiyecekler o böceğin taşıdığı bütün mikropları vücuda taşıyarak vücut direncini düşürür. Vücudu enfeksiyonlara açık hale getirir.


Kalorifer Böceğinden Korunmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

- Kalorifer böceği evinizde bulunan deliklerden ya da açık kapı ve pencerelerden eve girer. Bu yüzden kapı ve pencerelere koruyucu teller takmak gerekir.
- Tahta aralarındaki açıklar, dolapların altları, duvar delikleri, kıytı kenar köşeler bu böceklerin yaşam alanıdır. İlk olarak bu yerlerin kapatılması onların yuva yapmasını engelleyecektir.
- Çok çabuk üreyebilen bu böcekler görüldüğü anda hemen ilaçlanmalıdır.
- İlaçlama işlemi jel ilaçlar ile yapıldığında ilaca maruz kalan kalorifer böceği hemen ölmez. Yuvasına gider ve orada ölür. Sonrasında onu yiyen böceklerde ölür ve topluca böceklerden kurtulmuş olursunuz.
- İlaçlama genel olarak yapılacaksa ilaçlanan odayı tamamen kapalı tutmanız gerekir. Kapı pencere sıkıca kapatılmalıdır. Çünkü bu böceklerin ölmesi zaman alabilmektedir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes