Kalorifer Böceği ile Nasıl Mücadele Edilir?

Küçük böcekgillerden kafasında iki anteni bulunan bir hayvandır. Dünyanın her yerinde bulunan kalorifer böcekleri 4 cm boyunda ve 6 bacaklıdırlar. Erkeklerinde dışarıdan gelecek tehlikelere karşı sırt kanatları çok kalındır.

Günün neredeyse tamamını hareketsiz geçirdiklerinden kanatlarını kullanmazlar. Hareket ettikleri zaman çok hızlıdır. Doğal bir sistemle gece yemek aramaya çıktıklarında anında bulabilme özelliğine sahiptirler. Işıklı ortamda çok fazla bulunmazlar. Toplu halde yaşadıkları için bir anda ortamı sararlar.



Kalorifer Böceği ile Mücadele Yöntemleri

- Çok hızlı türeyebildikleri için görüldüğü an ilaçlanması faydalı olacaktır.
- Bu böceklerin yaşadıkları ve yumurta bıraktıkları yerler: duvar çatlakları, tahta ve parke araları, elbise dolapları, duvar dipleri, makine altları, atık su kenarlarıdır. Buraların temizliğine önem vermek bu böceklerin yaşam alanını yok etmek için yeterlidir.
- Jel şeklinde satılan ilaçları vardır. Bu ilacı bir tanesinin yemesi ve yuvasına gitmesi sayesinde ölen böceği yiyen diğer böceklerde ölecektir. Bu yüzden bu böcekleri gördüğünüzde jel zehir kullanmanız önemlidir.
- Sıcak ve ılıman havayı çok severler. Bu yüzden böyle ortamlarda daha çok bulunurlar. Bu ortamlarda periyodik ilaçlama yaptırmak gerekir.
- Bunun dışında evdeki çatlakların doldurulması da büyük önem taşır. Çatlaklar doldurulunca kalorifer böceklerinin yuvaları yok edilmiş olur.
- Böceklerin yaşayabileceği yerleri sık sık temizlemek bu böcekler için yaşam alanını sınırlayacaktır. İlk başta yerleşmeden fark edilirse bu böceklerin çoğalması da temizlikle önlenebilir.
- Bunun dışında evin giriş çıkışları da korunmalıdır. Çünkü bu böcekler sıcağı sevdiğinden sıcak buldukları ortama girip evi istila edebilmektedirler.
- İlaçlama yapıldıktan sonra ilaçlanan odanın kapılarını sıkıca kapatıp 3 saat beklemeniz gerekmektedir. Çünkü kalorifer böcekleri hemen ölen böceklerden değillerdir. Bir tanesi zehirlenirse diğerleri de onu yiyerek ölür.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes