Gümüş Böceği Nasıl İlaçlanmalıdır?

Gümüş böceği en sık görülen böcek türlerindendir. Sene içerisinde birkaç defa ve her seferinde 100’ün üzerinde yumurtlaması ile gereğinden hızlı bir şekilde üremektedir. Her gümüş böceği yeni bir hastalık, yeni bir mikrop anlamına gelir. Çünkü gümüş böcekleri yiyeceklere bıraktıkları dışkıları ile insanları çok çabuk hasta edebilmektedirler. Bu yüzden gümüş böceği hemen yok edilmesi gereken hayvanlardır.

Yiyeceklerle hastalık bulaştırmanın yanında mobilyaları, koltukları, kağıtları da yiyen gümüş böcekleri eve de zarar verir. Bu şekilde hem kötü görüntü oluşur hem de yiyerek güçlenen gümüş böceği daha fazla yumurta bırakır. Bunun olmasını engellemek için gümüş böceğini hemen ilaçlamak gereklidir.

Gümüş böceği ile bireysel mücadele kesinlikle yerli değildir. Çünkü çok çabuk üremektedirler. Bunun yanı sıra öldürmeye ya da yakalamaya çalıştığınız gümüş böceği yalnızca sizin gördüğünüzdür. Sizin yakaladığınızın yumurtaları ortaya çıkmak için geç kalmayacaktır.

Gümüş Böceği Nasıl İlaçlanmalıdır?

Gümüş Böceği İçin İlaçlama 

- Kalıcı ilaçlamalarla kokulu ya da kokusuz gümüş böceği ilaçları ile ilaçlanmalıdır.
- İlaçlama yapacak kişi yeterli bilgi birikimine sahip olmalıdır. Gümüş böceklerinin yaşam alanlarını bilmeli ve oralara daha dikkat ederek ilaçlama yapmalıdır. Gümüş böceklerinin geçiş yolları da bilinmeli ve yeterince ilaçlanmalıdır.
- Yapılacak ilaç ani öldürücü etkili olmalıdır. Aksi taktirde istenilen netlikte sonuç vermeyebilmektedir.
- Evde yaşayan gümüş böceklerinin yuvaları kapı aralıkları ve süpürgelerin bulunduğu yerlerdir. Bu yüzden buralar çok daha dikkat edilerek ilaçlanmalıdır.
- Jel ilaçlar gümüş böceklerinde kullanılmamalıdır.
- Kapalı alanda ilaç yapılıyorsa ilaçlanan oda hava almayacak şekilde en az 2 saat kapatılmalıdır. Aksi takdirde sonuçlar etkili olmayacaktır. 2 saatten sonra oda kullanılacaksa kesinlikle uzun uzun havalandırılmalıdır. Aksi takdirde sağlığı olumsuz yönde etkiler.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes