Hamam Böceği Isırması

Hamam böceği insanın yaşadığı her yerde yaşamayı becerebilen bir böcek türüdür. Sıcak ve nemli bölgelerde yaşar ve genellikle gece ortaya çıkarlar. Antenleri ve 6 adet bacakları vardır. Hamam böcekleri kanatlı ya da kanatsız olabilirler. Aynı zamanda çok hızlı hareket edebilen hayvanlardır. Antenleri bulunan hamam böcekleri neredeyse her renkte karşınıza çıkabilir.

Hamam böceklerinin boyları tropikal bölgelerde daha fazla olabilmektedir. Bunu uzmanlar iklimin sıcak ve nemli olmasına bağlamışlardır. Hamam böcekleri genel olarak dış dünyada yaşamaktadır ama evde yaşayan türleri de vardır. Atıklarla, çürümüş leşlerle beslendiklerinden gıda bulmaları zor değildir.

Nemli yerleri seven bu böcekler genel olarak evlerde mutfakta ya da banyoda bulunurlar. Işık açıldığında ise çok hızlı bir biçimde kaçarlar.

Hamam Böceği Isırması

Hamam Böceği Isırır mı?

- Hamam böcekleri leşlerden ve atıklardan beslenirler. Kan emmezler. Bu yüzden insanları ya da hayvanları ısırma gibi bir durum söz konusu değildir. Böyle bir şüpheniz varsa sizi ısıran hamam böceği değildir.
- Hama böcekleri insanlara ısırarak zarar vermez. Genelde mutfakta yaşadıklarından, yiyeceklerin üzerinde gezindiklerinden binlerce mikrobu ayakları sayesinde yiyeceklere bulaştırır ve insanı dolaylı yoldan hasta ederler. Bu etki küçümsenmeyecek derecedir. Çünkü araştırmalara göre gıda zehirlenmelerinin %95 i bu böcekler sayesinde olmaktadır.
- Bu böceklerden korunmanın en güzel yolu temizlik olacaktır. Çünkü 3 aylık kuluçka dönemi olduğundan çok hızlı üreyemezler. Temizlikle geçebilir.
- Evde bulundukları süre içerisinde üremeye devam eden böcekler aynı zamanda ağız ya da kulak yoluyla vücudunuza girebilmekte ve ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.
- Evinde hamam böceği olan bir kişinin yapması gereken işlem eğer üremiş ve çoğalmışlarsa ilaçlamak, azlarsa evi duvar diplerini, tahta aralarını, küçük çatlakları kapsayacak şekilde evi temizlemek olur.

Yazıyı Paylaş:

6 yorum :

  1. evimde cok hamam bocekleri var ev sahibimde ilaclatmiyor kiradanda cikisimizi vermiyor biz hamam boceklerle resmen savas icindeyiz onlari yok edemiyoruz ve korkuyoruz bizede zarar vermesinler insanlara zarar veriyorlar mi bilmiyoruz bilgi ala bilirmiyim biri bize yardimci ola bilirmi .. ?

    YanıtlaSil
  2. Suan gece 2 evde ailece hamam böceğinin varoldugunu gördük. Uykumdan acıyla uyandım rüya sandım kolumda siyah bişey elimle vurdum yere fırladı kolumu ısırmıs

    YanıtlaSil
  3. Bu böceklerin insanları ısırmaları için çok büyük açlık çekmeleri gerekir. Aksi halde çok çok düşük bir ihtimaldir. Gemilerde yaşayan hamamböceklerinin gıda bulamayınca insanları ısırdıkları nadiren görülmüştür. (Periplaneta americana ve Periplaneta australasiae türlerinin) Ayrıca yiyecekbulamadıklarında ve çok yüksek miktarda bulundukları ortamlarda Alman hamam böcekleri de insanları ısırabilirler. Fakat belirtildiği gibi bu tür vakalar çok çok nadir olarak görülür. Genelde hamam böceği başka böceklerle karıştırılarak ısırıklarından bahsedilir.

    YanıtlaSil
  4. Hamam boceginin evde nüfusu çoksa insanları uyurken isirirlar kollarını ve ayaklarını ben sahitim isirmaz diyen sacmaliyor kendi gözlerimle gördüm işledikleri yerde zor geçiyor hemde bir çok yerden isiriyorlar

    YanıtlaSil
  5. ısırırsa ne olur zarar verir mi

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes