Hamam Böceği Jeli Nasıl Kullanılır?

Hamam böcekleri mikrop taşıyan haşerelerdir. İnsanları doğrudan ısırmaz ya da sokmaz. Ama ilaçlamalarda ilacın sürüldüğü yeri bilir ve oradan gitmez. Zamanla ilaçlara karşıda bağışıklık kazanır.

İnsanın bulunduğu her yerde, kuzey kutbunda bile yaşayan bu böcekler nemli ve sıcak yerlerde yaşarlar. Genel türleri ormanlarda yaşamasına rağmen eve yuva kuran hamam böcekleri de vardır. Çift yumurta bırakarak 3 aylık kuluçka döneminden sonra evi istila etmek için hazırdırlar. Daha iş bu duruma gelmeden böcekler fark edilirse dip bucak yapılan bir temizlikle temizlenmeleri mümkündür. Ama eğer geç fark edilmişse böcekler ilaçlanmalı ve tam öldüklerinden emin olmadan ilaçlama işlemi son bulmamalıdır. Çünkü hamam böceklerinin yumurtaları bile ilaçlama durumlarında kendilerine bir korunma kalkanı yaratabilmektedirler.

Bu hayvanlar çok hızlı hareket ettiğinden yakalamak oldukça zordur. Zaten bulundukları yerde tek başlarına da değildirler. Yakalanmaları zordur ve gece gezdiklerinden sizden gizli evinizde haftalarca yaşama imkânları vardır. Bu durumda ortaya çıkan hamam böceği jelleri hamam böceklerinin düşmanı olmaktadır.


Jel İlaç Nasıl Kullanılır?

- Herhangi bir zararı yoktur. Havaya koku vermediğinden dolayı rahatlıkla uygulanır.
- Şırınga tabancasıyla yapılır. Tenha köşelere, hamam böceğinin yaşama ihtimali bulunan yerlere sıkılarak yapılan bir uygulamadır.
- Kapalı alan ilaçlamalarında son günlerde tercih edilen ilaçlama yöntemi olmuştur.
- İlaçlama yapıldıktan sonra ilaç sıkılan yerlerin silinmemesi gereklidir.
- Bulunduğunuz ortamda yapmanızın hiçbir sakıncası yoktur. Çünkü ne insan ne de hayvana zarar vermez.
- Kapı ve pencereleri sıkıca kapatma gibi bir durum yoktur.
- Jel ilacın amacı: Jel ilacı böcekler yiyecek sanarak yer. Sonrasında yuvasına giden böcekler burada ölür. Ölen böceği yiyen diğer böceklerde öldüğünden tek ilaçla bütün yuvayı öldürmeniz mümkün olur.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes