Bit Tedavisi

Pek çok çeşidi bulunmakta olan bitler, kaynağına göre adlandırılmaktadır; ancak bitlerin birçok çeşidi insanlar üzerinde de bulunmakta olduğundan dolayı, türü çok da önemsenmemektedir. Genellikle çocuklarınızın okullarından getirmek olduğu ya da etrafınızdaki evcil hayvanlardan bulaşmış olan bitler, çeşitli bit ilaçları ile yok edilebilmektedir.

Bit Tedavisinde Kullanılabilecek Yöntemler Nelerdir?

- ¼ oranında seyreltilmiş olan sirke ile saçlarınızı yıkayın ve saçlarınızı durulamayın. Sirkenin Ph değeri, bitlerin üremesini engelleyecektir.
- Duş sonrasında, saçlarınızı ince telli bir taraf ile saç derinize temas edecek şekilde tarayın. Böylelikle bitlerin ve yumurtalarının bir kısmını, saçlarınızdan uzaklaştırabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus ise; bu işlemi evde yaparak, bitlerin evinize dökülmesine izin vermeyin.
- Doğal yöntemler, bir noktaya kadar işe yaramış olsa da, bit tedavisinin en kesin yöntemi, eczaneden alacağınız ilaçlar olacaktır. Bu ilaçları, eczacınızın tavsiye ettiği şekilde kullanarak, kısa süre içerisinde bitlerden kurtulmanız mümkün olacaktır.
- Bit yumurtaları, saçlarınızın arasında kalabileceğinden dolayı, sorun kendini yineleyebilmektedir. Bu neden ile 1 hafta sonrasında, bit oluşumunu tekrar kontrol etmelisiniz.

Bit Tedavisi

Bitler İnsana Zarar Verir mi?

Bitlerin, ölümcül sonuçları olmasa da, insan tenini ısırabilmekteler. Bu ısırıklar sonrasında, vücudunuzun iltihap kapması ve enfeksiyona yakalanmanız mümkündür. Bu gibi durumlarda, bir sağlık kuruluşuna başvurarak, tedavinizi olmanız gerekmektedir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes