Yusufçuk Böceği

Bu böcek, güzel kanatları ve narin yapısı ile pek çok böcekten daha çok sevilmektedir. Ülkemizde helikopter böceği olarak da adlandırılmakta olan böceğin, en önemli özelliği; bulunduğu alanda tek olmak istemesi ve bu neden ile diğer böcekleri uzaklaştırmasıdır.

Yusufçuk Hangi Böcekleri Etraftan Uzaklaştırır?

- Sivrisinekler, yusufçukların ana besin kaynağıdır. Etrafta dolanarak, insanların kanı ile beslenmekte olan bu sinekleri, hızlı ve atik hareketleri ile yakalayan yusufçuklar, öncelikle baş kısmından başlayarak ölmelerini sağlarlar, ardından tamamını yerler.
- Arılar
- Kelebekler
- Güveler
- Tatarcıklar gibi küçük böcekler de, yusufçukların yemekte olduğu diğer böceklerdir. Yusufçuk böceği, 1 saat içerisinde, kendi büyüklüğü kadar besin tüketebildiğinden dolayı, etrafındaki böceklerin uzun süre ömrü olmadığı bilinmektedir.

Yusufçuk Böceği


Yusufçuklar Nerelerde Yaşar?

Yusufçuklar, akarsu, nehir gibi su birikintilerin oldukları yerlere yakın yerleşim yerlerinde yaşamaktadırlar. Böceklerin dişileri doğumundan ölümüne kadar ortalama 6 yıl kadar yaşamını sürdürmekte olup, en uzun yaşayan böceklerden birisidir. Erkekleri ise; ilk çiftleşmesi sonrasında ölmektedir. Dişi yusufçuklar, çiftleşmenin tamamlanmasının ardında, erkeklerini öldürerek, yemektedirler.

Yusufçuklar İnsanları Isırır mı?

Yusufçuklar, insanları ısırmayan nadir böceklerden birisidir. Küçük böcekler ile beslenerek, insanları diğer böceklerden korumakta olan yusufçuklar, ölümcül durumlar haricinde insanları ısırmazlar. Isırdıklarında da, zehirli olmadıklarından dolayı, insanlara zarar veremezler. Bunu bilmekte olan insanlar ise; yusufçukları, bulundukları ortamdan uzaklaştırmaz ve diğer böceklerden bu şekilde korunurlar.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes