Böcekler Olmasaydı Ne Olurdu?

Dünyamızdaki ekosistem, mükemmel bir uyum halinde ilerlemektedir. Bu sisteme göre, canlılar birbirleri ile beslenmekte ve ürettikleri, tükettikleri maddeler ile dünya üzerindeki dengeyi korumaktadırlar.
Hayvanlar âlemine ait, 5 şubeden birisinde yer almakta olan böcekler, eklem bacaklılar şubesinin bir alt sınıfıdır. 6 bacakları ve kabuklarındaki kitin maddesi ile bilinmektedir. Pek çok insanın, çirkin ve ürkütücü bir görüntüye sahip olduklarını düşündükleri bu sınıf, insanların hayatlarına devam etmeleri için bir gerekliliktir.
Böcekler Olmasaydı Ne Olurdu?

Böcekler Neden Hayatın Devamlılığını Sağlamaktadır?
Einstein’ın “Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır. Arı olmazsa döllenme, bitki, hayvan, insan olmaz” sözünden de anlaşılacağı gibi; böcekler, bitkilerin tozlaşması ve dolaylı olarak insanların var olması için çok önemli bir unsurdur. Böcekler olmasaydı, bitkiler arasındaki tozlaşma ve üreme oranı, büyük ölçüde azalır ve dünyadaki bitki popülasyonu ciddi derecede azalırdı. Bitkilerin azalması ise; insanların ve hayvanların, yeterli besin bulamamaları neden olacaktır. Bu neden ile böceklerin hayatımızdaki önemini idrak ederek, ekolojik dengenin bozulmaması yönünde adımlar atmak gereklidir.
Böcekler İle Tedavi
Böcekler, çeşitli hastalıkların tedavisi için de kullanılmakta olan canlılardır. Bu tedavi sırasında önemli olan; işin uzmanlarına danışarak tedavinin uygulanmasıdır. Pek çok hastalık için çözüm olan böceklerin ticaretinin yapılmasında da şifalı özelliklerinin etkisi büyüktür. Örneğin; genellikle insanlar tarafından sevilmemekte olan hamam böcekleri ezilerek, özü çıkarılmakta ve içeriğinde bu öz bulunmakta olan kozmetik ürünleri üretilmektedir. Üstelik bu kozmetik ürünleri, alanındaki ürünler arasından en hızlı sonuç verenler ve en çok memnun kalınanlar arasında yer almaktadır. 

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes