Evdeki akreple mücadele yöntemleri

İnsanlar tarafından genellikle evlerde bulunduğu bilinmeyen akrepler ile ilk karşılaşılan an, korku ve şaşkınlık arasında sıkışılıp kalınmaktadır. Yaklaşık 3-4 cm boyutlarına sahip olan akrepler, su giderlerinden evlere girmektedir.

Akreplerin eve girişleri nasıl engellenir?

Akreplerin eve girişleri nasıl engellenir?

Girişlerini engellemek için; tüm su giderlerini temiz tutmak büyük önem arz etmektedir. Düzenli olarak kullanacağınız çamaşır suyu akreplerin yanı sıra birçok böceğin de su giderlerinden evinize girişi engelleyecektir. Bunun yanı sıra su giderlerinizin üzerine, bir tıpa ile örterseniz evinize akrep girişini engellemiş olursunuz.

Evdeki akrepten kurtulma yöntemi

Evdeki akrepten kurtulma yöntemi

Eşlerini Yalnız Bırakmayan Akrepler

Akrepler, genellikle tek tek gezmezler. En az 2 akrebin bir arada bulunduğu düşünülür ise; evinizden çıkan bir akrebi bulduktan sonra rahatça uyumanız mümkün olmayacaktır. Eşlerine çok düşkün olan akrepler, eşleri ölmüş dahi olsa onların yanına gelecek ve onları almak isteyeceklerdir. Siz de bu özelliklerinden yararlanarak akrepleri yakalayabilirsiniz. Ölmüş olan eşini yere koyduğunuzda, diğer akrep mutlaka onu almaya gelecektir. Siz bu sırada uzak bir noktada, kıpırdamadan durarak seyredebilir ve akrep geldiğinde onu da yakalayabilirsiniz.

Akreplerin hepsi zehirli midir?

Akreplerin tamamı zehirli olmamakla beraber, aralarında zehirli olanları da bulunmaktadır. Özellikle ülkemizde zehirli akrepler ile sık sık karşılaşılmaktadır. Ayrıca; Dünya üzerindeki en zehirli yılanın da ülkemizde bulunmakta olan Adıyaman ili ve çevresinde olduğu bilinmektedir. Peki, siz evinizde bulduğunuz akrebin zehirli olduğunu nasıl anlarsınız? Genel anlamda zehirli akrepler, pek çok farklı görünümde bulunsalar da, ülkemizde bulunmakta olan akreplerin zehirli olanları genellikle sarı ya da koyu renge sahiptirler.

Akrep sokması durumunda ne yapılmalıdır?

Böyle bir akrep tarafından sokulduysanız, soğukkanlı bir şekilde hastaneye gitmenizde fayda bulunmaktadır. Akrep sokmaları 12 saat ile 48 saat arasında ölümcül hale gelmektedir, akrep sokması sonrasında bir an önce hastaneye gitmeniz gerekmektedir; ancak hastaneye gidene kadar, akrebin soktuğu yerin üstünde bir ip ya da bez yardımı ile bağlamak, zehirin yayılmasını yavaşlatacak ve size zaman kazandıracaktır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes