Böcekler Hakkında İlginç Bilgiler

Eklem bacaklılar şubesinde yer almakta olan böcekler, pek çok kişi tarafından sevilmeyen canlılardır. Sevilmemelerinin nedeni olarak, ürkütücü görünüşleri haricinde insanların böcekler hakkında fazla bir şey bilmemelerini de ekleyebiliriz. Böcekleri biraz daha yakından ve farklı özellikleri ile tanıdığınızda, onlara karşı olan ön yargılı tavırlarınız da değişebilir.

Dünya üzerinde bulunan böcek türü sayısı bir milyon civarındadır. Bu kadar çok türü olan böceklerin her birinin kendine özgü ilginç özellikleri bulunmaktadır. İki sineğin çiftleşmesi sonucu 2 ay içinde ürettikleri yumurtaların tamamı sinek olursa, dünya üzerinde sineklerden oluşan 4 cm kalınlığında bir katman meydana gelirdi.

Böcekler Hakkında İlginç Bilgiler

Yaşayan en ağır böcek türünü eski park görevlisi Amerika kıtasında bulmuştur.  Bu böcek türü büyük bir havucu 20 saniye içerisinde tamamen yiyerek bitirebilir. Ağırlığı 100 gram olan bu böcek türünün en çok Yeni Zelanda'nın adalarında görüldüğü söylenmektedir.

Hepimiz hayatımız boyunca sıklıkla örümcekler ile karşılaşırız. Fakat çoğunuz bu küçük böcek türü hakkında bilgiye sahip değilsinizdir. Örümcek türü hakkındaki en ilginç bilgi; çiftleştikten sonra dişi örümceğin erkek örümceği öldürdüğü gerçeğidir.

Yüz Yıl Yaşayabilen Böcekler

İnsandan uzun yaşayan hayvan türleri bulunmaktadır fakat çoğunuz bir böceğin insandan uzun yaşayabildiğini bilmemektesinizdir. Bu özelliğe sahip tek böcek türü kraliçe termittir. Bu böcek türü 100 yıl civarında yaşayabilmektedir.

Deniz altında yaşayan ve deniz böcekleri familyasına giren türler, denizin üzerinde yürüme yeteneğine sahiptirler.

Sportmen Hamam Böcekleri

Hamam böcekleri görüntüsü itici böcekler arasında yer almaktadır. Bu çirkin böcekleri yakalamak istediğinizde ne kadar hızlı kaçtığını bilmeyeniniz yoktur. Hamam böcekleri bir gece içerisinde ortalama olarak 4 ile 5 kilometre arasında yol gidebilmektedirler. Dünyanın en hızlı koşan hayvanı çita olarak bilinmektedir. En hızlı uçan böceği ise bir sinek türüdür ve 145 km/sa  hızla uçabilmektedir.

Yazıyı Paylaş:

1 yorum :

  1. benim bildiğim o resimdeki böcek ağustos böceklerinin yayam gibi olan et yiyen türü olduğu hatta kendilerindeon olanı bile yara aldığı anda yiyorlar bu cins topraktan çıktıkları anda kuş yavrularına saldırıyor

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes