Güve Nasıl Oluşur?

Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde en çok görülen böcek türlerinden biriside güvelerdir. Güveler nemli ve sıcak havaları çok severler. Özellikle burada üreyerek evinize zarar verebilir. Bu böcekler genel olarak tahıl gibi gıda ürünlerine zarar vermektedir. Dolayısı ile baklagillerinizi sakladığınız yerlerde çok daha fazla bulunurlar. Görüntü itibariyle de kelebeğe benzerler.

Güve Nasıl Oluşur?

Güvelerin kelebeğe benzemesi sebebiyle zaman zaman bunu anlayamayız. Fakat güveler çok tehlikelidir ve hemen önlem almak gerekir. Güvelerin kelebeklerden farklı olarak renk pigmentleri yoktur. Kelebeklerin kanatlarında renk pigmentleri vardır. Güvelerde ise pullar vardır. Yani buradan böceğin cinsini anlamanız ve önlem almanız kolaylaşır.

Güveler farklı yerlerde bulunabilir. Özellikle tahıl güvesi, deri güvesi, halı güvesi ve elbise güvesi en çok zarar veren çeşitleridir. İsimlerinden anlayabileceğiniz gibi bu güveler daha çok ismini aldıkları eşyalara zarar verirler. Dolayısı ile güve çeşidini bilmeniz evinizdeki ilaçlamayı nerelere yaptırmanız gerektiği hakkında size bilgi verecektir. Güvelerin yumurtaları görülmez. Onları saklamak için belli yöntemler uygularlar. Bu yüzden buhar yöntemiyle yapılan ilaçlama sayesinde bu yumurtalar yok edilebilir.

Özellikle evinizdeki nemli ortamlarda sıkıntı yaratan bu haşereler çok ciddi sorunlara sebep olabilmektedir. Bu konuda dikkatli olmanız çok önemlidir. Zira güveler kıytı köşe dediğimiz dar alanlarda yaşarlar ve kendilerini belli etmezler. Siz anlamadan eşyalarınıza zarar verirler. Bu yüzden özellikle elbiselerinizin arasına güve kovucu bazı ürünler koymanız bu haşereleri büyük ölçüde engelleyecektir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes