Nem Böceği

İsminden de anlaşılacağı gibi nem böcekleri nemli ortamları daha çok severler ve buralarda yaşarlar. Evlerimizde sıklıkla görebileceğimiz bu böcekler özellikle banyo eşiklerinde ve duvar aralarında olurlar. İlk olarak evinizdeki nem oranını azaltmanız gerekiyor. Bunu yapmak içinde su birikintisi olmaması gerekiyor. Yani eğer kıyıda köşede su birikintisi varsa buralarda su bırakmamanız gerekiyor.


Nem böcekleri aynı zamanda gümüş böceği olarak da bilinir. Bu böceklerden kurtulmak için uygulayabileceğiniz yöntemlerden birisi kavanozun etrafını bant ile sarıp, içerisine biraz ekmek kırıntısı koymaktır. Sonra da bu kavanozun böceklerin gezdiği yerlere koymalısınız. Böcekler bant yardımı ile kavanozu tırmanıp, içerisindeki ekmek kırıntılarını yemek için içerisine düşerler. Fakat kavanozun iç yüzeyi pürüzlü olduğu için çıkamazlar. Böylece onları tuzağa düşürürsünüz.

Bunun yanı sıra çamaşır suyu ile lavabo ve eşikleri silmeniz bu böceklerin yumurtalarını yok edecektir. Bununla beraber acı biberlerde bu böceklerde oldukça etkilidir. Acı biberleri eşiğe sürdüğünüzde böcekler bunu tattığında acıya dayanamayarak ölecektir.

Fakat bu böceklerden kurtulmada en çok tercih edilen yöntem ilaçlamadır. İlaçlama ile kesin olarak bu böceklerden kurtulabilirsiniz. Her ne kadar çok zararlı olmasalar da hijyen açısından hoş değildirler. Profesyonel bir ilaçlama ile böceklerden tamamen kurtulabilirsiniz. Ayrıca nemi evinizden uzaklaştırmanızda fayda vardır. Bununla birlikte evinizdeki çatlakları da kapatmanız bu böceklerin evinize girmesine engel olacaktır. Böylece her açıdan evinizi korumuş olacaksınız.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes