Tahta Kurusu Neden Olur?

Evde bulunan ve özellik maddi açıdan eşyalara zarar veren böceklerden birisi olan tahta kurusu, baş etmesi zor olan böceklerden birisidir. Tahta kuruları aynı zamanda ısırma özelliği ile de bilinmektedir. Tahta kurusu özellikle çocukların ve bayanların sağlığını tehdit etmektedir. Isıran bu böcekler, vücutta kabartıların oluşmasına neden olur.

Tahta Kurusu Neden Olur?

Tahta kurularının oluşmasındaki en büyük sebeplerden birisi yapılan alışverişlerden sonra eve girmesidir. Birçok yere gidip orada vakit geçirdiğinizde, bu böcekler çantanıza cebinize ya da üstünüze zıplayabilir ve bu yolla eve taşınabilir. Bu sebepten dolayı eve girerken üstünüze başınıza bakmanızda fayda vardır. Bu böcekler eve girdikten sonra da özellikle belli olmayacak bölgelerde saklanırlar.

Tahta kurularını en çok göreceğiniz yerler arasında yatak ve çarşaf araları vardır. Burada bulunan ve iplik yiyen bu böcekler aynı zamanda mobilyalara da zarar vermektedir. Eve girdiklerinde eğer uzun süre boyunca yok edilmezlerse çok ciddi sorunlara sebep olabilirler. Özellikle çok hızlı üredikleri için hemen çoğalırlar ve daha çok zarar verirler.

Tahta kuruları aynı zamanda eve gelen mobilyalar ile ya da misafirlerle de gelebilir. Bu böcekten kurtulmak için tek çare ilaçlamadır. Ayrıca bu böcekler her mevsim yaşayabilecek kapasiteye sahiptir. Dolayısı ile bu konuda her mevsim dikkatli olmak gerekir. Bu böcekler 550 gün aç yaşayabilir. Bu yüzden bulunması ve öldürülmesi oldukça zordur.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes