Bit Şampuanı

Bitler özellikle çocuklarda görülen haşerelerden birisidir. Saç ve kıl olan yerlerde saklanan bu haşereler ciddi anlamda günlük yaşantıyı etkileyebilmektedir. Sürekli kaşınmaya sebep olmak ile birlikte hijyenik olmadıkları için sağlığı tehdit etmektedirler. Fakat bu haşereleri öldürmek için pek çok farklı yöntem vardır ve halihazırda en çok tercih edilen yöntem bit şampuanıdır.


Bit şampuanı medikal ürünlerin kullanılması ile oluşturulan bir şampuandır ve bitleri 10 dakika gibi bir süre içerisinde öldürebilmektedir. Bit şampuanlarının içerisinde mineral yağ vardır. Mineral yağda bitlerin koruyucu tabakalarının çözülmesini sağlar. Bu sayede tüm bitler kuruyarak ölür. Bu konuda oldukça başarılı olan bu şampuanlar tamamen doğaldır ve herhangi bir kimyasal madde içermemektedir.

Bitlerin çeşitleri vardır ve hepsi aynı değildir. Bazıları çok güçlü koruyucu tabakalara sahiptir. Bu tür durumlarda da şampuan bitlerin solunum sistemini keserek nefes alamamalarını sağlar ve boğar. Böylece de bitlerden kurtulmuş olursunuz. Yani bu şampuanlar 2 etkiye sahiptir ve hangisi işe yarıyorsa o yöntem denenir.

Bu şampuanı kullanırken dikkat etmeniz gereken ana kısım kuşkusuz bitlerin yuvalandığı yerlere şampuanı uygulamanızdır. Bitler özellikle saç köklerinde bulunurlar. Bu yüzden kulak arkası ve ense üstü saç diplerine ayrıca şampuan sürmeniz gerekir. Tüm saçı kapsayacak şekilde köpürttükten sonra saçlarınızı yıkayarak bu haşerelerden kurtulabilirsiniz. Böylece sorunsuz bir şekilde tekrar eski yaşantınıza dönebilirsiniz. Yani bu şampuanlar bit öldürmede oldukça etkilidir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes