Sivrisinek Isırıklarından Nasıl Korunuruz?

Yazın gelmesi ile birlikte, sıcak gecelerin korkulu rüyası olan sivrisinekler de ortaya çıkmaya başladı. Bütün gece boyunca sizi rahatsız edip uyutmayan, üstüne bir de ertesi gün vücudunuzda bıraktığı yaraların kaşıntısını çekmek zorunda olduğunuz bu haşerelere artık dur demenin zamanı geldi. Peki bunu nasıl yapacağız?

Sivrisinek Isırıklarından Nasıl Korunuruz?

Sivrisinek ısırıklarından nasıl korunurum? sorusunun cevabını ararken, akla gelen ilk seçenek, hiç şüphesiz sinek kovucu kimyasal ürünlerdir. Elektrik prizlerine takılan spreyler ya da vücuda sürülen kremler şeklinde satışa sunulan bu ürünler, sinekleri uzak tutmak konusunda oldukça başarılıdır. Ancak çoğu kişinin aklında, "Sağlık açısından bir zararı var mıdır?" şeklinde şüpheler vardır. Böyle bir şeyin olma ihtimalini, laboratuvar incelemeleri olmadan tahmin etmemiz güçtür. Bu yüzden kimyasal ürünler yerine, bitkisel çözümlere yönelmemizde fayda vardır.

Bitkisel çözümlerin neler olduğundan bahsedecek olursak, sivrisineklerin kokularından nefret ettiği iki ürün olan reyhan ve fesleğen bitkileri ilk sıraya koyabiliriz. Yatmadan önce, odanızın pencerelerine, kapı eşiklerine veya yatağınıza yakın bir yere, yeterli miktarda reyhan veya fesleğen bitkisi koymanız, sivrisineklerin sizden uzak durmasını sağlayacaktır.

Evinizde fesleğen ya da reyhan yoktur mu? O halde daha kolay tedarik edilebilecek bir bitkiden daha bahsedebiliriz. Birçok sağlık sorununa oldukça iyi gelen soğan bitkisi, sivrisineklerle açtığımız savaşta da bizim yanımızda yer almaktadır. Soğan kokusu, sivrisinekleri uzak tutmak için çok iyi bir yöntem olarak bilinmektedir. Bir soğanı ikiye bölerek, vücudunuzun yanına koymanız halinde, bütün gece boyunca rahat bir uykuya dalabilirsiniz. Belki soğan kokusu sizi de rahatsız edebilir ama sivrisinek ısırıklarına maruz kalmaktansa, bu kokuya katlanmak daha masum bir sorun olacaktır.

Sivrisinek ısırıklarından korunmak için etkili olabilecek birkaç yöntemi sizlerle paylaştık. Bu yazımızdan hareketle, sivrisineksiz ve rahat geceler geçirebileceğinizi umut ediyoruz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes