Mite Alerjisi

Zaman zaman nedenini bilmediğiniz halde öksürürsünüz. Bu öksürüğün arkasında belki de mite isimli çok küçük böcekler olabilir. Bu böcekler gözle görülmeyecek kadar küçüktürler ve mite olarak adlandırılırlar. Halk arasında mite sebebiyle oluşan bu öksürük, tıksırık gibi sorunlar ev tozu alerjisi olarak da bilinir. Fakat aslında bunun arkasındaki ana neden bu küçük haşerelerdir.

Bu böcekler evdeki her alanda yaşayabilirler. Özellikle tırnak, saç teli, kıl ve saç parçacıkları ile beslenirler. Çok hızlı bir üreme sistemine sahip oldukları için hemen çoğalırlar ve etkilerini ciddi anlamda göstermeye başlarlar. Bu alerjinin oluşmasındaki ana neden mite böceklerinin dışkılarını havaya atmaları ve bizimde bu dışkıları solumamızdır.

Mite Alerjisi

Kısacası bu alerjinin oluşmasındaki ana neden evimizi temiz tutmamamızdır. Zaten bu yüzden ev tozu alerjisi olarak bilinmektedir.  Astım, kurdeşen, egzama ve benzeri hastalıkları olan insanlar için bu haşereler çok ciddi sağlık sorunudur. Bu sebepten dolayı dikkatli davranmak gerekir. Zaten bu alerjinin oluştuğunu aşağıdaki belirtilerden de hemen anlayabilirsiniz.

— Eğer sürekli öksürme ve tıksırma oluyorsa muhtemelen ev alerjisi vardır.

— Alerji sürekli olarak görülüyor ve evde temizlik yapıldığında biraz daha fazla oluyorsa evde mite haşereleri vardır. Çünkü bu haşereler temizlik sırasında ortaya çıkar ve sizi rahatsız eder. Bu yüzden tamamen temizlenene kadar temizlik yapmak gerekir.

— Hapşırık ve öksürük sık sık oluyorsa ve bu sorunlar başka hastalıkları tetikliyorsa gene bu haşerelerden şüphelenmek gerekir.

— Ayrıca mite alerjisi olan kişilerde deri renginde değişme olabilir. Bu durumda doktora gitmekte fayda vardır.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes