Böceklerin Zararları

Ekosistemin bir parçası olan böcekler yaşamlarının devamı için beslenmek ve ekolojik besin piramidinin dengesini korumak zorundadırlar. Fakat böceklerin beslenme amacıyla yedikleri ürünler veya insanlarla direk yada dolaylı olarak kurdukları bağ sonucu çeşitli zararlara sebebiyet verebilmektedirler.


Böcekler tarım arazilerinde bitkileri yok etmekte, insanlara konarak çeşitli hastalıkların taşıyıcılığını yapmakta ve hem sağlığımıza zarar vermekte hemde maddi olarak bizleri çok zor durumda bırakmaktadırlar. Örneğin kenelerin sindirim sistemleri tam olarak çalışmadığından üzerine kondukları hayvanın kılcal damarlarına emdikleri kanı boşaltarak tekrar damarda bulunan kanı emer ve bu kandaki besinlerle beslenirler bu sebeple bilinçli olarak zarar vermek istemeseler de çeşitli hastalıkları insandan insana taşır ve ciddi ölümcül vak'alara sebep olabilirler.

Böceklerle beraber fare gibi çeşitli hayvanlar da yaşadıkları lağım vb. pis ortamlardan aldıkları tifüs virüsünü insanlara bulaştırmakta ve ayılmasını kolaylaştırmaktadırlar. Bunların dışında tarlalarda çeşitli böcekler bitkilerin başta yaprakları olmak üzere tamamını yiyerek yok etmekte ve hem çiftçinin kendisini hemde o tarladan beslenen insanları çok zor durumda bırakmaktadırlar.

Böceklerin Zararlarından Korunmak İçin;

Böceklerin yarattığı zararları minimum düzeye çekmek amacıyla tarlalarda, evlerde ve iş yerlerinde belirli periyotlarla ilaçlamalar yapılmalıdır. Bu ilaçlamalar yapılırken uzman bir ilaçlama ekibi tarafından en uygun şekilde doğal dengeye ve üretilen yiyeceklerin insanlara zarar vermeyeceği şekilde ilaçlamalar yapılmalıdır. Yapılan ilaçlamalar tarlaların verimini arttırmakta, ürünlerin daha sağlam ve sağlıklı yetişmesine yardımcı olmakta, hastalıkların yayılmasını engellemekte ve insan sağlığını korumada çok önemlidir.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes