Karınca Isırığı

Özellikle yaz aylarında evlerde görülme ihtimali oldukça yüksek olan karıncalar, zaman zaman ısırıkları ile bazı sorunlara yol açabilmektedir. Çoğu zaman zararsız olan karınca ısırıkları alerjik bünyeye sahip olan kişiler için risk oluşturmaktadır. Vücudun bir bölgesini ısıran karıncalar, ısırılan bölgede kızarıklık meydana getirirler.  Karıncaların kalabalık gruplar halinde yaşamalarından dolayı bir kişiyi birden fazla karıncanın ısırması da söz konusudur.

Karınca Isırığına İyi Gelen Yöntemler
Vücuttaki şişlik ve kızarıklığın önlenmesinde etkili olan buz, karınca ısırmasında da uygulanabilecek yöntemler arasındadır. Karınca ısırığının etkilerinden biri olan kaşıntıda buz ile önlenebilir etkilerden biridir. Sirke ise, anti bakteriyel olma özelliği ile karınca ısırığının oluğu bölgeyi steril etmek için tercih edilecek malzemelerden biridir. Diş macunu ise, kızarıklıkla birlikte sıcak olan bölgenin ferahlaması için tercih edilebilecek yöntemlerden biridir.

Karınca ısırığının neden olabileceği sonuçların tehlikesi çok fazla olmasa da, bu durum bazı hassas bünyeler için geçerli değildir. Vücuttaki küçük bir ısırıktan dahi etkilenebilecek kişilerin varlığı düşünüldüğünde, bu tür pratik bilgilerin bilinmesinde fayda vardır.

karınca

Karınca Isırığı Nasıl Tedavi Edilir?
Karınca ısırıkları büyük çapta bir tedavi gerektiren böcek ısırmaları gibi olmasa da, gerekli tedbirleri almak her zaman için fayda sağlar. Genellikle evdeki doğal malzemelerle mümkün olan arınca ısırığı tedavisi, kişinin çok canı yanmadan kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır. Bu konuda eczanelerde böcek ısırmaları için satılan kalamin losyonu adı verilen losyon, karınca ısırığının iltihaplanmasını ve kızarmasını önlemeye yardımcıdır.

Karınca Isırığı Nasıl Anlaşılır?
Evlerde genellikle davetsiz misafir olarak yaşayan karıncalar çoğu zaman zararsız olsalar da, bazı zamanlarda ısırabilmektedir. Küçük boyutta olmalarından dolayı karınca ısırdıktan sonra fark etmek mümkündür. İlk başta kaşıntı ile kendini belli eden ve sonrasında şişmeye başlayan karınca ısırığı yeri bu şekilde anlaşılabilir. Hafif bir iğne batma şeklinde olan karınca ısırığı sonrasında hiçbir yan etkiye neden olmadan da geçebilmektedir. Bu durum farklı cilt yapıları ve bünyelere göre değişebilmektedir. Böcek sokmalarına karşı hassas bünyede olan kişiler için bile karınca ısırığı büyük sonuçlara neden olabilir.

Evden karıncalar nasıl temizlenir?

Evlerde bereket temsili olsalar da, çoğu aman yiyeceklerin içine dahi girmeleri, karıncaların evlerde istenmemelerine neden olmaktadır. Karıncaların evden temizlenmesi diğer ev canlılarına göre çok daha kolaydır. Bazı kokulu baharatlara karşı hassas olan karıncaları bu şekilde evden uzaklaştırmak mümkündür. Bunun için evi ilaçlatmaya ve karıncalara zarar vermeye hiç gerek yoktur. Karıncaların her zaman bulunduğu köşelere tarçın, zerdeçal ve tebeşir koymak karıncaların kesin olarak uzaklaşmalarını sağlar. Arıca karıncaları evlerden uzaklaştırmak için bazı kokulu doğal yağlardan da faydalanılabilir. Damla Ağacı yağı ve sirke karışımlı su yaparak karıncaların bulunduğu yerlere bu karışımdan sıkmak, karıncaların etkili bir şekilde yok olmalarını sağlayacaktır. 

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes