Karasineklerden Kurtulmanın Doğal Yolları

Karasinekler dünyada yaşayan 1,2 milyon sinek türlerinden sadece bir tanesidir. İnsan yaşamının kalitesinin en çok düşüren sinek türlerinden biri olduğu muhakkaktır. Karasinekler vızıltılarıyla rahatsız etmelerinin yanında bakteri üremelerini sağladıklarından farklı hastalıklarında yayılmasına sebep olabilirler.

Karasineklerin neden oldukları hastalıklar ; Dizanteri, ishal, kolera, tifo gibi hastalıklardır. Karasineklerden kurtulmak için doğal yollara baş vurularak evlerinizden uzak tutabilirsiniz.

1) Sinek yakalayıcı şeritler yapabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler: Yarım fincan kadar mısır şurubu, kâğıt veya kart, iplik, makas, çeyrek fincan kadar şeker. Yapılışı : Kâğıt yada kartı 2 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Yaptığınız her şerit üzerine bir delik açarak ipliği deliklerden geçirin. Şeker ve mısır şurubunu güzel bir şekilde karıştırın. Bu karışımı her şeridin ön yüzüne sürün. Şurubun damlamasına karşın asılı kâğıtların altlarına bir kâse yerleştirin. Şeker kokusuna gelecek olan sinekler bir bir şeritlere yapışacaktır.

Karasineklerden Kurtulmanın Doğal Yolları

2) Karasinekler için elma sirkesi kullanarak tuzak kurabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler : Cam kavanoz, yarım fincan kadar elma sirkesi, huni yada huni yapımı için kâğıt. Yapılışı : Elma sirkesini iyice ısıtın. Kavanoza koyarak karasineklerin kavanoza dolmalarını sağlayın .

3) Plastik olan su torbalarını kullanabilirsiniz. Bu yöntem oldukça ilginç ve karasineklerden kurtulmak için etkili ve kalıcı bir yöntemdir. Su dolu bir plastik torbayı kapı veya cam önlerine yerleştirin. Karasinekler bu durumdan dolayı içeri giremezler. Çok ilginç bir durum gibi olsa da bunun sebebi sineklerin göz yapısından kaynaklanmaktadır. İçi su dolu olan poşetler örümcek olarak görülür. Ayrıca suyun yansıması sineklerde bir göz ilizyonu yaratacaktır.

4) Lavanta yağından yararlanabilirsiniz . Lavanta harika bir böcek kovucudur. Bu kovucu yapıya sahip olan yağ; sinek, pire, yaprak biti ve siyah böcek gibi birçok haşerenin evlerinizde barınmasını engeller. Gerekli olan malzemeler : 1 fincan kadar lavanta yağı , 1 adet kapaklı teneke kutu , sünger yada bez Yapılışı : Lavanta yağına sünger yada bezi batırın. Tenekeye sünger yada bezi yerleştirin ve tenekenin kapağını kapatın. 24 saat boyunca bekleyin. Bekledikten sonra kapağı açarak evinizin her köşesine yerleştirerek sineklerin gelmesini engellemiş olursunuz.

5) Limon spreyi ile karasineklerden kurtulabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler: Boş bir sprey şişesi, çeyrek fincan kadar sıcak su, 10-12 damla kadar uçucu limon yağı. Yapılış şekli : Sprey şişesinin içerisine 10-12 damla kadar olan uçucu limon yağını dökün üzerine sıcak su dökerek iyice çalkalayın. Bu spreyi bütün pencere ve kapı tüllerine sıkın. Bu sprey karışımı evinize sineklerin girmesini engeller.

6) Karanfil kullanarak karasineklerden kurtulabilirsiniz. Karanfil hoş aromatik bir kokuya sahiptir. Ancak karasinekler tarafından hiç sevilmeyen bir baharattır. Gerekli olan malzemeler: 25- 50 kadar karanfil bitkisi, 2 tane limon Yapılışı : Limonu ortadan keserek ikiye ayırın. Limonun bir yarısına karanfil sürerek üste gelecek şekilde tabağa yerleştirin bu sinekler uzaklaşacaklardır.

7) Bitkisel yağlar kullanarak karasineklerden kurtulabilirsiniz. Bunlar ; lavanta, fesleğen, solucan otu, nane, defne yaprağı, pelin, kadife çiçeği ve ruedir. 8) Karasinekleri uzak tutmak için karanfil yağından cilt losyonu yapabilirsiniz. Gerekli olan malzemeler : 1 tatlı kaşığı kadar karanfil yağı, 10 çay kaşığı kadar cadı fındığı yağı yada zeytin yağı, saklamak için ise küçük bir şişe. Karanfil yağını, zeytin yağı veya cadı fındığı yağını bir şişeye dökün ve iyice çalkalayın. Bu karışımı sineklerin yoğun olduğu alanlarda cildinize uygulayarak karasinekleri kendinizden uzaklaştırmış olursunuz. Doğal yollarla uğraşmak istemiyorsanız size zahmetli bir iş olarak geliyorsa karasineklerden kurtulmak için ilaçlandırmalar da yapılmaktadır. Herhangi bir ilaçlama firmasına başvurarak karasineklerden kısa bir sürede kurtulabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes