Haşerelerle doğal yöntemlerle nasıl mücadele edebiliriz?

Böcekler tüm sene boyunca yaşayan varlıklardır. Yazın yavruları ortaya çıktıkları için daha çok onlarla karşılaşıyoruz. Böcekleri evlerinde kimse ağırlamak istemez. Aslında evlerimizde böcekleri istemediğimizi onlara belli etmeliyiz.

haşerelere doğal çözümler

Ekolojik yaşam uzmanı Erkan Şamcı böceklerle mücadele için etkin yöntemlerden bahsediyor.

- Evimizde açıkta çok fazla gıda bırakıyoruz. Ekmek kırıntıları, akşamdan kalan yemek artıkları böcekler için ziyafet yerine geçiyor.

- Böceklerin barınmaları için ortam hazırlamamız lazım. Evin her köşesinin tozunun alınması ve çatlak yerlerin kapatılması çok önemlidir.

- Böceklerin ihtiyacı olan nemli ortamları evlerimizde sağlamamalıyız. damlayan musluklar ve nemli zeminler böceklere davetiye çıkaracaktır.

Bundan dolayı temiz bir ev, nemli olmayan bölgeler ve eve girecekleri yerlere bariyerler koymak gerekir.

KARINCALAR

Karıncaların eve girmemesi için doğal çözüm

Salatalık: Karıncalar salatalık kabuğundan nefret ederler. Girdikleri yerlere salatalık kabuğu koyarsanız karıncalar evinize girmezler.

Kireç: Sıradan bir okul tebeşirle yeri çizseniz karıncalar o çizgiyi geçmezler.

Limon: karıncalar limon sevmezler. Girecekleri yerlere limon koyabilirsiniz.

Sarımsak: Cam kenarına sarımsak sürebilirsiniz.

Boraks: Çizgi şeklinde boraks serpebilirsiniz.

Bebek pudrası: Bebek pudrası karıncaları öldürür. Pudra karıncaların nefes yollarını tıkar ve karıncaları öldürür.

KARAFATMALAR

Küçücük böceklerle mücadele için zirai ilaçlardan ziyade doğal çözümler bulabilirsiniz.

Bizim sevdiğimiz bazı kokuları haşereler sevmezler. Bu kokulara örnek vermek gerekirse:
- Nane
- Sarımsak
- Okaliptüs
- Defne yaprağı

Karafatmalar neleri sevmezler?

Hemen hemen her türlü gıdayı tüketen karafatmalar bazı kokuları ve gıdaları sevmezler. Karafatmalar neleri sevmezler?

- Karbonat
- Sirke
- Boraks
- Limon

Karafatmalara doğal çözüm

Evinizde karafatmalar için bir yem hazırlayabilirsiniz. Bunun için patatesleri haşlayın. İçine yumurta sarısı ve boraks ekleyin. Karıştırıp küçük toplar hazırlayın. Karafatmaların dolaştıkları alanlara koyun.

SİVRİSİNEKLER

Sivrisineklerin sevmediği maddeler

Sivrisinekler sarımsak sevmezler. Eğer sarımsağı gıda olarak tüketirseniz sivrisinekler sizden uzak duracaklardır çünkü kanınızda sarımsağın kokusunu alırlar.

Amazon ormanlarına giden insanlar gitmeden 1 hafta önce sarımsak tüketmeye başlarlar. Sarımsağın kokusu vücutlarına sindikten sonra ormanlarda bulunan haşereler bile bu insanlardan uzak dururlar. Yılan, çıyan, fare, karafatma, kene de dahil olmak üzere çok sayıda böcek sarımsaktan nefret eder. Sarımsağı cebinizde bile taşırsanız böcekler sizden uzak dururlar.

BİTKİ BÖCEKLERİ

Çiçeklerdeki böcekleri kovmak için etkili çözüm

Evdeki bitkilere bazen böcekler gelir ve bu böcekler bitkilerin damarlarını tıkayarak çiçek açmalarını engellerler. Buna karşı basit bir çözüm uygulayabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı arap sabununu bir fısfısın içine koyun ve üzerine su ekleyin. Çalkalayın daha sonra bitkilerin üzerine sıkın. Bu karışım böcekleri kaçırır. Karışımı sadece Afrika menekşesi gibi hassas bitkilere sıkmayın.

FARELER

Farelerden kurtulmak için çözüm

Evinize fare girebildiğine göre evinizde farenin girebileceği kadar büyük bir delik vardır. Bundan dolayı önce evinizi kontrol edin ve o delikleri tıkayın. Fareler için organik çözüm için aşağıdaki reçete uygulayabilirsiniz.

Gereken malzemeler
- alçı
- un

Alçı ve unu eşit miktarda karıştırın. Un farenin sevdiği bir gıdadır alçı karıştığını anlamayacaktır. Islatıp küçük toplar yapın. Bu topları tezgah altına ve masa altına koyun. Fareler bu yemleri yedikten sonra sindirim sistemleri bloke olur. Bu karışım fareleri hayatımızdan tamamen çıkarır.

TATARCIK SİNEĞİ

Tatarcık sineğine karşı doğal çözüm

Özellikle yaz tatil yerlerinde tatarcık sorunu ile sık karşılaşılmaktadır. Tatarcıklar sadece insanları ısırmakla kalmaz ayrıca bulaşıcı hastalıkları taşıdıklarından dolayı tehlike arz etmektedirler. Önlemlerden bir tanesi kendi vücudunuza solüsyonlar sürmektedir. Kendi vücudunuz için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Nane yağı, okaliptüs yağını sulandırarak vücudunuza sürebilirsiniz. Bir cam kabın içine nane, okaliptüs veya limon yağı koyabilirsiniz. Odanın içinde defne yaprağı yakabilirsiniz.

Yazıyı Paylaş:

1 yorum :

  1. Tesbih bocegine care bulamiyorum evim griste ve sahil de oturuyorum. Kapi onum sanki ordu gibi aksamlari

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes