Hamam böceği hangi kokuyu sevmez?

Evinizin davetsiz ve ısrarcı misafirleri olan hamam böceklerini tanımaya karar verdiyseniz doğru yerdesiniz. Çünkü bu onları uzak tutmanın en etkili yoludur. Ayrıca onlar sizi, evcil hayvanlarınızı hatta misafirlerinizi algılayıp tanıyacak yeterli donanıma sahiptirler.

Hamam böceği hangi kokuyu sevmez?

Evde hamam böceği gördüyseniz bu yarık ve çatlakların içerisinde yüzlercesinin saklanabileceğinin işareti olabilir. Araştırmalara göre, hamamböcekleri yalnız yaşayamazlar, bu onların sağlığı açısından olumsuz etki yapar. Bu canlılar çok yüksek hızla üreyebiliyorlar ve çeşitli yaşam koşullarına kolaylıkla ayak uydurabiliyorlar. Kafası koparılan böcekler 10 gün kadar yaşayabiliyorlar, sonrasında susayıp ağızları olmadığı için su içemediklerinden ölüyorlar. Hastalık ve bakteri yayıcı özellikleri olan hamam böcekleri sağlık açısından tehdit oluştururlar ve bu yüzden bulundukları evlerden derhal uzaklaştırılmaları gerekir.

Araştırmalar sonucunda hamam böceğinin bazı kokuları sevmediği ve bu kokuların bulunduğu ortamlara girmediği tespit edilmiştir.

Hamam böceği hangi kokuyu sevmez?

Kedi nanesi (Nepeta cataria) - ihtiva ettiği nepetalactone maddesinin hamamböceği kovucu etkisi olduğu tespit edilmiştir. İnsan ve hayvanlara zararlı olmayan bu bitkinin kedilerde farklı kimyasal reaksiyona neden olduğundan kedi sahiplerinin dikkat etmeleri gerekir. Bir miktar su ile karıştırılıp sprey olarak kullanılması tavsiye edilir.

Defne yaprakları - Defne doğal bir böcek kovucudur. Bu bitkinin kokusunu hamamböceği iğrenç bulmaktadır. Mutfağınızda bulundurduğunuz ezilmiş defne yaprakları sadece bu böceklere değil ayrıca karınca diğer haşerelere karşı da kovucu etki gösterecektir. Defne yaprağını kaynatıp "böcek çayı" hazırlayıp mutfak ve böceklerin sık bulunduğu alanlara püskürtebilirsiniz.

Narenciyeler - hamamböcekleri ve diğer bu tip böcekler narenciye kokusunu sevmez. Evinize limon veya portakal suyunu bir fısfıs yardımıyla sıkmanız hamamböceği kovucu etki yapacaktır. İstilaya uğrayan bölgelerde limon suyunun etkili olduğu gözlemlenmiştir. Yerleri az miktarda sulandırılmış limon suyu ile silebilirsiniz. Bu narenciyelerin kabukları da kovucu etki yapar. Limon veya portakal kabuklarını rendeleyip dolaplarınızın içerisine yerleştirin. Bu rendelenmiş kabuklar sadece hamam böceklerini değil ayrıca güveleri de evinizden uzak tutacaktır.

Kırmızı biber - kırmızı biber bu böcekleri uzaklaştırıcı etki yapar. Bir hamam böceği çorbası hazırlamanızı öneririz. Bunun için 1 litre kaynar suya bir yemek kaşığı kırmızı biber, ezilmiş sarımsak, ezilmiş veya rende beyaz soğan ekleyin. Daha sonra soğumaya bırakın. Soğutup sprey şişelerine doldurun ve haşerelerin bulunduğu alanlara sıkın.

Biberiye Yağı - bazı bitkisel uçucu yağların kokusunu böceklerin sevmediği bilinmektedir. Bu yağları kullanarak haşereleri evinizden uzaklaştırabilirsiniz. Pamuk topları yapın ve bu toplara biberiye yağı sıkın. Topları böceklerin sık bulunduğu alanlara yerleştirin. Koku uçacağından bu işlemi tekrarlamanız gerekecektir. Hamam böceğinin sevmediği bitkisel yağ kokusu arasında sedir ve okaliptüs bulunmaktadır. Özellikle sedir birçok zararlıyı uzak tutması açısından favori bir ürün olmaktadır.

Sarımsak - Birçok böcek bu bitkinin kokusundan nefret eder ve hamamböceği de bu böceklerden biridir. Şüphesiz en etkili koku taze ezilmiş sarımsağın kokusudur. Ancak bu koku sadece böcekleri değil insanları da rahatsız etmektedir. Sarımsak tozu ise bu anlamda daha hafif bir çözüm olabilir. Evinizin köşelerine sarımsak tozu serpebilirsiniz.

Yalancı portakal - Türkiye'de çit ve süs bitkisi olarak yetiştirilen yalancı portakalın bu böcekleri uzaklaştırıldığı bilinmektedir. Ancak çürük meyveler tam tersi böcekleri çekebilir.

Salatalık - hamam böceği salatalık kokusunu sevmez. Taze salatalık kabuklarının yaydığı koku bu böcekleri kovucu etkiye sahiptir. Salatalıkları soyup kabuklarını haşerelerin bulunduğu bölgelere koyabilirsiniz. Koku taze olduğu sürece kaçırıcı etki yapıyor.

Lavanta - lavanta yağı, lavanta kesecikleri gibi çözümler böcekleri evinizden uzak tutacaktır.

Nane ve adaçayı - Hamam böceklerinin sevmedikleri kokular arasında bu bitkiler yer alıyor. Uçucu yağları evinizde kullanarak haşereleri uzaklaştırabilirsiniz. Uzaklaştırıcı bir diğer bitki ise melekotudur.

Çay ağacı yağı - Kapı ve pencere altlarına ve böceklerin geldikleri alanlara püskürtülen çay ağacı yağı da onları evden uzak tutacaktır.

Sirke - bir miktar su ile seyreltilmiş sirkenin bu zararlıları evlerden uzaklaştıracağı bilinmektedir. Suyla karıştırılan sirke bir püskürtmeli şişeye doldurulur ve haşerelerin mekanlarına sıkılır.

Boraks (borik asit) - bu madde böcekler üzerinde öldürücü etki yapıyor. Ancak evcil hayvanlara da zararlı olabileceğinden dikkatli olunması gerekir. İçeriğinde boraks bulunan yemleri böcekleri zehirlemek için kullanılıyor. Genel olarak yumurta sarısı, haşlanmış patates veya şekerle karıştırılıp böceklerin bu yemi yemesi sağlanıyor. Ayrıca kakao, un gibi gıda maddeler de hamam böceklerinin sevdikleri yemlerdendir ve tuzak hazırlamakta kullanılabilir. Boraks sulandırılıp püskürtülerek de böcek öldürücü olarak kullanılır.

Kabartma tozu + pudra şekeri karışımı: Pudra şekeri tuzak olarak kullanılır. İkisi karıştırılır ve böcek yemi olarak hazırlanır. Böceklerin sıkça bulunduğu bölgelere konulur. Bunu tüketen zararlılar ölürler, çünkü soda midelerinde gaz yapar ve midelerini altüst ederek öldürücü etki yapar.

Karanfil yağı - Köşelere birkaç damla karanfil yağı damlatın, duvardaki çatlaklara ve dolaplarda bulunan delikle damlatarak hamamböceğinden kurtulmak için doğal bir uzaklaştırıcı çözüm uygulayabilirsiniz.

Pandanotu, Pandanus amaryllifolius - bu bitki böceklerin solunum ve sinir sistemlerini tahrip ederek onları evinizden uzaklaştırır.

Naftalin - hamamböceklerinin naftalin kokusunu sevmediği tespit edilmiştir. Ancak naftalinin içerisinde bulunan bazı maddeler insan sağlığına da zarar verebileceğinden bu çözüm yöntemi pek önerilmemektedir.

Beyaz fare - beyaz fare bulunan evlerde hamamböceği olmadığı görülmüştür. İlginç bir bilgidir, fakat bu böceklerin fare kokusunu sevmediği bilinir.

Amonyak - Amonyak ilavesi ile zeminleri silebilirsiniz. Bu koku da  hamamböceği kaçırıcı etki yapar. fazla miktada solunduğunda amonyakın insanlar üzerinde de zehirleyici etkisi olduğu tespit edilmiştir.

Boya kokusu - Böcekler taze duvar kaşıdı, boya, tamirat ve temizleyici kokularından hoşlanmazlar. Evinizi sürekli temiz tutarak canlıları uzaklaştırabilirsiniz.

Unutmayın bu böcekler çok dayanıklıdırlar ve uzun süre aç kalabilirler. Ancak susuzluğa karşı çok uzun süre mücadele etmedikleri ispatlanmıştır. Bundan dolayı evinizde bu böceklerin su kaynaklarını yok etmekten işe başlayın. Lavabolarınızı ve banyo zeminlerinizi her zaman kuru tutmaya özen gösterin. Ölümcül derecede zehirlenmiş bir böceğin suya erişimi olursa yaşama şansı artacaktır. Bunun haricinde ortalıkta gıda maddesi bırakmayın. Kuru baklagiller haricinde gıdaları buzdolabında tutmaya çalışın. Duvarlardaki çatlak ve delikleri kapatın ve bu sayede haşerelerin evinize girmesine engel olun.

Yaptığınız uzaklaştırmalar sonucu hamam böcekleri apartmanınızı terk etmeyeceklerdir, sadece komşu dairelere taşınacaklardır. Bundan dolayı onları uzak tutmanın sürekli yollarını bulmanız gerekir.

Yazıyı Paylaş:

80 yorum :

  1. neler yaptlk yinede kurtulamadlk baska bir cozum soyleyin lutfen

    YanıtlaSil
  2. Bayer isimli bir ilaç var.tarim ilaçları satan dükkanları var.fiyati 14 tl.100 ml.kucuk bir plastik sitede satılıyor.

    YanıtlaSil
  3. Bayer garden solfac ev 050 müthiş bir hamamböceği savar 6 ay rahat edersiniz emin olun.yeni taşındığım evde yüzden fazla vardı artık delirecektim babam çiftçi o buldu getirdi evi önce güzelce temizleyin sonradan duvarların alt kısmına yani devamlı silinmeyen yerler olsun ki kalıcı olsun ilaç valla süper bir ilaç ben ismini hiç unutmuyorum alın evde helede bebek varsa bu pislik böcekleri hemen uzaklaştırın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardes detayli izah edermisin. bugun banyoda bitane yakaladim. verdim sopayi da ya baskada varsa diye dusunmeye basladim simdi. su olayi detayli anlatirmisin. cocuklar rahat durmaz ne yapabilirim

      Sil
    2. Böcekler özelliklere bu hamam böcekleri grup halinde yaşarlar ve sudan ölmezler ölü takljdiye yapıyor karanlık olunca canlanır pislikler denedim

      Sil
  4. ekoloji uzmanları ilaç kullanmayın diyorlar sağlık açısından önerilmiyor

    ne yapacağımızı şaşırdık

    YanıtlaSil
  5. Evi ilaclattik ama hala cikiyor evin icinde oluyor ev sahibine soyledik acik biyerde birakmiyoruz banyodan geldigini soyledi aparmanda zaten dolu evime girmemesi icin ne uapabilirim

    YanıtlaSil
  6. Hamamböcegi mücadelesi sadece ev içi yapılıpta bitecek bir mücadele degildir. Öncelikle bina ilaçlanması kapı altları kapatılmalı ve pencerelerin sineklikle örtülmesi yani mekanik çözümler aklınıza gelen hersey(süpürgelik kapıların cerceve bosluklarının silikonlanması) bunu yaptiktan sonra tum bardak tabak kullanilan mutfak ve nemli yerlerdeki esyalarin iyice yikanmasi raflarin temizlenmesi (uygunsa camasir suyuyla) aciktaki yiyeceklerin kesinlikle paketlenmesi kirinti dokuntunun tam anlamiyla temizligi en sonunda ise kalici bir bocek ilaci ile tum kose dolap iclerinin ilaclanmasi ayni uygulamanin 10 gun icinde tekrarlamasi halinde hicbir sikintiniz kalmayacagina inaniyorum gerek gorulurse 3. Kez ilaclama yapilabilir cunku blattarialarin yumurtalarini saran yumurta paketleri oldugu icin bocek ilaclarina karsi dayaniklidir

    YanıtlaSil
  7. Sakin çamaşır suyu kullanmayın hamam böcekleri çamaşır suyuna bayılır çamaşır suyuna geliyorlar kesinlikle kullanmayin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çamaşır suyu aksine cok guzel bir çözüm benim evimdede vardi çamaşır suyu döktüm birtane dahi birakmadi

      Sil
    2. Ahmet bey ilaçlama firmanız mı var? Çamaşır suyu gazı oldukça zehirlidir.

      Sil
  8. Benimde var ne yapabilirim evi ilaclattim 10 gün oldu evime de yazın taşındı geceleri uyuyamiyorum

    YanıtlaSil
  9. bizim evde artık banyo yapmaktan oturmaktan korkuyorum bu böcekler bela yatağın altına kaçtım uyuyamam ben ısırırsa ben biterim (
    ):

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cok korkuyorum heleki gece uyurken kafamda mi gezecek sirtimdami diye ayy korkmuyorum da tiskiniyorum birde benim alarjim var bocege karsi birde rutubetli ev onlarin istedigi gibi ama esim ilaclamisti iyidi ama bu sene gene turedi artik illallh dedim kotu bir duygu simdi ddfne yapragini deniycem artik bahcemde cok var bakalim care olcakmi

      Sil
  10. Merhabalar öncelikle bu böcek türünün ne olduğu doğru tespit edilmelidir. Eğer fotoğrafta gödüğümüz yani kahverengi cinsten (Alman hamamböceği) ise detaylı bir incelme yapılarak yuvalar tespit edilir ve doğrudan kaynağa bu böcekler için kullanılan jel diye tabir ettiğimiz ilaçlar uygulanır ve böcekler bu ili yemeye başlar ve ölürler. Bu süreçte hiçbir ilaç yumurtaya etki etmediğinden ölüler devamlı temizlenerk toplanmalıdır. Çünkü bu böcekler kapsüllerini kuyruklarında taşırlar ve ölseler bile yumurta evrimini tamamladığında çatlar ve ortalama 35 adet yavru çıkartır ve bu yavrularda ilk etapta karıncadan küçük olduğundan ilk etapta gözünüze çarpmayacaktır. Gözükmeye başladıklarında ise çoktan yetişkin olmaya yaklaşmış ve biçok yerde yuvalanmış olacaklarıdır. İlaçlama evresinde sıvı ilaçlar bu böcekleri tamamen yok etmez ve aksine böcekler ilacın etki ve kokusu ile kaçışacak farklı yerlerde yuvalanmalar meydana gelir. Ayrıca bu böcekler ışığı pek sevmez karanlık nemli rutubetli ve özelliklede sıcak yerleri severler.


    Eğer kahverengi değil siyah yani Şark Hama'm böceği cinsinden ise kaynağı kanalizasyon su giderleri ve dış alandır bunlar ise yumurtalarını belirli yerlere bırakır ve serin yerleri tercih ederler. Çözümü is çok basittir. EC formülasyonu ilaçlar tercih edilir. Solacak ec050 gibi. İlaç hazırlanarak tüm lavabo ve zeminde bulunan yani kanalizasyon bağlantılı tüm giderler dökülür yaklaşık 2 ila 4 saat kadar bu giderler kullanıma kapatılır. Yalnız apartman dairelerinde kanalizasyon giderleri ortak olduğundan işlem tüm dairelerde yukardan aşşagı doru yapılırsa daha kesin sonuç elde edilir. Herhangi bir sorunuz olduğunda beşyüzbeş yediyüz on iki doksan beş otuz beş 'ten ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladığım kadarıyla herkes şikayetçi.öncelikli tavsiyem işi profesyonellerine bırakın.bulunduğunuz ilin halksağlığı müdürlüğü web sitesine girin ve yetki belgesi almış firmaları inceleyin.daha sonra bunlardan birini tercih edin.çok pahalı değil en faLa bir ev için 80-200 tl arasında değişen fiyatları vardır.evinize gelirler gerekli keşif ve incelemeden sonra uygulamayı kenan beyinde söylediği gibi yaparlar.gerekli yerlerde jel gerekli yerlerde püskürtme yöntemi uygulanır.kullanılan biyosidal ürünlerin insan sağlığına hiçbir zararı yoktur.uygulamadan sonra 15 gün sonra yumurta bırakma ihtimaline karşı birkezdaha gelinir ve aynı işlemler yapılır.2.uygulamaya ücret alınmaz.
      1yıl kalıcı etki olması ilacın uygulanması ve kalıcılığı ile mümkündür.süpürgeliklere kapı kenarları duvar kenarları ıslak temizlik yapılmadığı sürece ilaç etkisini korur.tavsiyem apartman veya sitede yaşıyorsanız birlikte hareket etmeniz ve tüm apartmanı ilaçlatmanızdır.böylece çok daha ucuza da mal etmiş olursunuz.evleriniz çok düşük fiyata ilaçlanır ve apartmanın tamamıda çatı bodrum sığınak ortak kullanım alanları.bu şekilde bir çözüm tercih ederseniz hiçbir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.başınızda ağrımaz zamandan ve paradan tasarruf eder sağda solda kuşaktan dolma bilgilerle doğru ilaç bile satın alsanız gerekli doZ ve uygulama inceliklerini bilememe ve başarısız olma ihtimaliniz sözkonusu olabilir.Samsun ve çevre illerde firmamız sizlere yardımcı olabilir.muser ilaçlama googleda aratabilirsiniz.bu yazıyı yaZma nedenim hem yardımcı olmaktı.kimsenin başka fikirlere kapılmasını istemem açıkçası.ama yinede herkesin bir işi olduğu gibi bizim işimizde biyosidal ürün uygulama ve haşere ile mücadele.hepinize böceksiz sağlıklı günler dilerim.

      Sil
  11. Sarmısak çözüm olabilir. Deneyeceğim teşekkürler...

    YanıtlaSil
  12. Selam bende ne yapdiysam gitmeyir dahada çoxalır bütün ilaclarıda denedim

    YanıtlaSil
  13. Ya evde 3 oldu hamam böceği görüyorum .çook korkuyorum ve yarın fizik yazılısı var ama benim kafam şu korkunç böceklerde.

    YanıtlaSil
  14. Ersag temizlik ürünlerini deneyin özellikle oda spreyi ve vc temizleyici böcekleri uzaklastiriyor

    YanıtlaSil
  15. Ben çıldırmak üzereyim iki tane küçük bebeğim var neler yaptım gitmiyorlar uyku uyuyamıyorum binamı ilaçlatmak istiyorum komşularım istemiyorlar banada ağır geliyo lütfen bana kendim yapacağım bi çözüm psikolojim bozuldu artık !

    YanıtlaSil
  16. bizde evde hamam böcegi bulduk 53 tane ceset topladik resmen aksamdan evi sprey ile ilacladik mutfakta herseyi bosalttik banko ustune kadar sabah uyandik ve 53 taneydi dunde denedik 3 tane daha ölü bulduk burası bir erkek öğrenci evi evde normalde iki kisi kaliyorlar ama hamam beyler ve bayanlarla 100 e yakinlar sanirim fakat ilaclamanin yararini goruyoruz yatmadan kapi onlerine pencerelere banka icine ve fayanslara sikiyoruz uyandigimizda ölülerle karsilasiyoruz ve temizlik erkek arkadasimin yanina geldimden beri temizlik yapiyorum yaklasik 4 gundur sanirim bitmek uzereler

    YanıtlaSil
  17. hamam böceginden kurtulmanın kesin yolu pudra şekeri ve karbonatı orantılı olarak karıştırın ve bulundugu yerlere kaplarda koyun onu yiyorlar ve evi terk edip ölüyorlar diger yöntemde defne yapragını kaynatıp soguduktan sonra spreyle sıkın evin icine defne kokusundan rahatsız olup evi terk ederler diger yöntemde limon yagını suya karıştırıp spreyle odalara sıkıyorsunuz ve odaları terk ediyor böcekler

    YanıtlaSil
  18. Ne ölmez şey bunlar nasıl kurtuluş bunlarda günde 6 ya 7 ye yakın ham böceği çıkıyor baynodan evdeki herkesi psikolojsi bozuldu öldür öldür bitmiyor lütfen yardım edin banyodakilerden nasıl kurtuluş olur

    YanıtlaSil
  19. cok kotuuyuuuum ruyalsrimda uzerime gekiyorlar. ben cok mutsuzum.ustelik cocugum alerjik astm.korkumdan temizlik yapmaya giremiyorum.'ve bizim su giderlerimiz de problem cok eski bir evde oturyoruz.yeni bir eve tasinacagiz ama o raya da gelir diyorlar neyaoacagm.ilac olarak imkanimkz sinirli tuekiyeye degiliz.biray sonra baska yeni bir eve fidcegiz oraya da gelirse nasil yapacagim����spreyler aldik ama hic etkili degil sanki daha da cok oldu.gordukce esim olduruyor ama ozman da cogaliyormus
    lutfen aciiil cozum

    YanıtlaSil
  20. Pislikler valla bizim evdede baya coklar fare böcek ne arasan var ilaç yapak diom gaynanam izin vermio onlar için hiç fatketmio içerde dolassinlar ne olcak ki diyolar gel gorku benim midem kaldirmio korkuyorum da bi an önce kurtulsaydim

    YanıtlaSil
  21. Patatese zehir koyun ve top top yaparak belli başlı yerlere koyun. Yeyince hepsi ölürler.

    YanıtlaSil
  22. saç spreyi sıkın işe yarıyor

    YanıtlaSil
  23. Hergün sayısızca öldürüyoruz. 1 ay önce yetişkinlere rastlardık şimdi yavruları istila ediyolar. Öldür öldür bitmiyor. Popolarında yumurtalılarına çok rastladık. Hergün onlar yüzünden evi silip köşe bucak siliyorum. Mutfağın arka dolabından yan komşunun balkonuna açılan deliği farkettim. Orayı kapatırdım. Günde 10a yakın yetişkin böcek öldürürdük resmen. Deliği kapatınca 1-2 gördük onlarında açık camlardan ve açık balkondan yürüyerek geldiğini gördük. Büyüklerin önünü cam pencere kapayarak kestik. Rüyalarımda böceklerle savaşıyorum psikolojim bozuluyordu az daha günde 10a yakın böcek öldürünce. Şimdi küçükler sardı yüzlerce var. Yattığım odayı ilaçlayıp yatıyorum kalktığımda onlarcası ölmüş oluyor. Bunlar kapıların açık kalan tahtaların arasından bile ürüyolar . Fayans veya parke altlarına bile girip çoğalırlar. Bıktım artık 10 senedir bu evde oturuyorum bu kadar çekmedim bu böceklerden. Bundan 1-2sene evvel nadir az rastlardım. İnternette bir yerde okudum bu sene fazla hamam böceği sorunu varmış. Uçaklardan veya helikopterden böcekleri salmışlar. O yüzden bu sene böcek sorunu büyümüş. Sanırım Türkiye'de olan bir şey ya da yurtdışında olan bir şeydi o tam bilmiyorum yalan olmasın. Çünkü ben senelerdir bu sene gibi böcek sorunu yaşamadım yahu.

    YanıtlaSil
  24. tarım ilaçları satılan yerlerden böcek ilaçlarının hamam böceği ilacını alın klozet ve lavabodan dökün bir süre su kullanımını durdurun çözüm olacaktır bu böcekler kanalizasyon hatların üreyip çoğalıyorlar nem nutubet su onların yaşam kaynağı evinizin önünde kanalizasyon löger i varsa ilaçlattırın belediyeler vede ilaçlam şirketleri bu hizmeti veriyor

    YanıtlaSil
  25. Tabi bu jel cok cok zehirli bir madde , cok dikkatli kullanmak gerek .. satın aldiginiz yere sorun .

    YanıtlaSil
  26. Hayatımda başka hiçbir yaratıktan hamamböceği kadar tiksinip korkmadım. Eminõnünde bitki zirai ilaç satan bir yerden adını hatırlamıyorum , şırınga şeklinde bir tüpün içinde sarımsı , kahverengi bir renkte jel satın aldım, yurtdışı kökenli bir ilaç . Fiyatı 50 tl.idi o zaman .. kapı etraflarina duvar diplerine uzunca seritler seklinde sürdūm. Inanılmaz bir hız ile hepsi yok oldu kısa bir sürede .Allah bir daha göstermesin , geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  27. Burada bi kac kisi belirtmis:
    Ise yaradigini onaylamak adina bende ayni seyi soyleyecegim.
    Tarim ilaclari satilan yerlerden alacaginiz (markasini hatirlamiyorum. 20 TL civarinda almisdim) ilaci bi miktar suyla karistirip boceklerin bulundugu mekana sprey yapmak yoluyla uygulayin. Pisman olmazsiniz.

    YanıtlaSil
  28. Gördüğüm an tüyleriM diken diken oluyor

    YanıtlaSil
  29. artık rüyama giriyorlar pis mahluklar kurtulmak için neler yapmadımki ama faydasız.

    YanıtlaSil
  30. Ben her türlü ilaci denedim malesef bitmiyor.😩

    YanıtlaSil
  31. Evde bebek var resmen evlat edindik hamam böceği ailesini.

    YanıtlaSil
  32. Samsun da ilaclama firmasi olarak yardim edeyim...evinizin yapisi,cati ve siginak yuvalanacagi yerler acisindan onemli.kalorifer h.bocegini jel yontemi ile cozebilirsiniz.halk arasinda ki karafatma icin,evin yapisi uygunsa sadece eviniz degilse apartman oncelikle ilaclanmalidir.ilaclamada kullanilan cihazlarda onemlidir,spreyleme cam sil vb seylerle yeterli olmaz...Her bocek ilaci eve sikilmaz,arastirmanizi iyi yapin ve sagliginizi tehlikeye atmayiniz...

    YanıtlaSil
  33. Bir de Fas' ta bunlardan var ki offf. Çok korkunç. Az önce evde bir tane gördüm de Uykum kaçtı uyuyamıyorum. Kim bilir saz ekibi kaç kişi. Malum tek takılmıyorlarmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende biktim pudrasekeri ve karbonat karıştırıp evin heryerine döktüm

      Sil
    2. Bende biktim pudrasekeri ve karbonat karıştırıp evin heryerine döktüm

      Sil
  34. 1 hafta felan önce evde kedimiz vardı çok miyavlıyodu bu sabah kalktığımda bir de ne göriyim girişte kaynıyolardı odaya kapandım kocamı çağırdım allahtan giriş kattayız camdan atladım çıktım evden kediyide alıp bi daha o eve gitmeyi düşünmüyorum bu yaz 2-3 tane görmüştüm bi şey olmaz dedim nerden biliyim ben böyle olacağını

    YanıtlaSil
  35. Bizde de var ne yapacağım bilmiyorum mübarek karınca gibiler biktim ya

    YanıtlaSil
  36. Çok tiksiniyorum kahverengi ve büyükler akşamdan beri 10-12 tane öldürmüşüzdür, ilaçlatmayı düşünüyoruz ama sabah kadar ne yapacağım bilmiyorum

    YanıtlaSil
  37. Bitmiyorlar evi ilaçlattık ben zehirleniyodum.bu meretlere hiç bişey olmuyo bıktım psikolojim bozuldu.bebeğimde var mikrop saçıyorlar.tek çare evden taşınmak

    YanıtlaSil
  38. Cok kokulu yada az kokulu ilaclama sorunu cozmez...uygulamanin nasil ve nerelere yapilacagi onemlidir...kalorifer boceginden bahsediyorsaniz 1-2 gun icinde uygun ilacma ile etkisini gorursunuz...Samsun da ilaclama firmasiyim...yakin iseniz yardimci olurum...

    YanıtlaSil
  39. Evi boşuna taşımayın aynı sorunu bnde yaşıyorum ne yaptıysam baş edemedim fabrika larda genelde un fb larında yumurta büyüklüğünde olan ilaç var patlıyor ama kesinlikle 1 hafta eve giremiyor sun eniştem yaptı kesin net olarak çözüm bu un fb larına ulaşabilen herkes alsın dua edeceksiniz bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sadece un fab.da olurmu...fumigasyon diye ararsanız bulursunuz...çok tehlikelidir solunması olüme goturebilir ..çok iii sızdırmazlık saglanmalı...yetkililer yapmalı bu tür ilaçlamayı

      Sil
    2. Suan bendede var evimde ucuyor oda buyuk buyukler deli olcam napacami bilmiyorum yardimci olun

      Sil
  40. Un fb larına ulaşabilen herkes ulaşsın mutlaka alın

    YanıtlaSil
  41. Bundan 7 yıl öncesiydi sanırım.2.,3. sınıflardaydım.Var ya bir girerdim banyoya,tuvalete sağda solda yukarda kapıda her yerdelerdi.Pardon ama küçükkn tuvalete bile giremiyordum.50,60 tanelerdi gitgide ürüyorlardı bende korkmakdan ziyade tiksiniyordum.Tabi tuvalete flan giremiyordum her yerdelerdi.Neyse babama dedim ilaç alalımda alalım ilk öncelerde almadı,"onlardan niye korkuyon sen daha büyüksün:-0 "derdi.Neyse sonra tabi gördü tuvalete flan giremiyorum.İlaç aldılar bi güzel koyduk ilaçları.Ertesi gün tuvalet Hamam böceği ceseti doluydu.Rahatladım:)Saten tuvaletteyiz en savunmasız anımız ordan burdan çıkıveriyor.O zamanlar küçüktüm şimdi lise 1 im.ilaci 6 yil once flan yapmıştık.Şimdi yeniden çıkmaya başladılar.Hatta 1 buçuk saat önce 1 tane kocaman gördüm süpürgeyi aldım tam vuracam bir de yavaş yavaş gidiyordu tam vuracam arkadaş abbuuuu one hız goçtu gitti. saten yavrularınıda görüyordum.Bir daha ilaç yapacaz gibi bakalım ne olacak.Şu hayvanlar hamam böcekleri mikrop taşır evde bebeğiniz varsa dikkat edin sizin sağlığınız içinde zararlı karşılaşırsanız öldürün gitsin.Dinimize göre insana zarar veren hayvanları öldürmenin bir zararı yok.Bazı insanlar o hayvan niye olduruyonuz diyor.Senin evinide 100 tane hamambocegi kaplasinda gör.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şırınga içinde sarı bir jel sağlığa zararı yok kesin çözüm komşum gostetdi

      Sil
  42. Bir de bir anımı anlatiğim şuan lise 1 im.Bundan tahminim 5 yıl önce 4.sınıftaydi anım.Arkadaş yaz mevsimindeyiz tabi haca sıcak balkonda yatıyorum gece yatarken bir denn uyandım soluma baktım kulağımın yanında yastıgımın üstünde hamam böceği bir kalktım gece gece babam flan "noluyo?Akrep mi?"flan dedi.Ben hamamböcegi dedim.Ondan mı korktun diye bir şey dedi.Arkadas var ya sende 5 cm ben diyeyim 4 cm hemen kulağımın dibindeydi.Ama var görür gormez bir fırladım:).Var ya Allah(c.c) kaldırdı beni gecenin yarısında ben nasil o bocegi fark edip kalkacam Allaha şükrediyorum be.

    YanıtlaSil
  43. Tek çaresi eviniz de bi tane ÇİN li beslemek :) şimdi onlar düşünsün:)

    YanıtlaSil
  44. Onu bunu bilmem de biraz önce hamam böceğinin üstüne sade soda döktüm öldü�� sebebi ne dir bilen var mı ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mıgdeletini soda sisiriyor ve oluyorlar

      Sil
    2. Kardeşim asitten dolayı ölüyorlar yoksa midesi sodadan şişmiyor yani kdldkf

      Sil
  45. haşlanmış patates ve borik asit karışımının kokusuna mı geliyor hamamböcekleri.. mesela diyelim ki oturduğumuz dairede böcek sorunu yok diğer dairelerde var.. önlem olarak bu karışımı yaptık.. bu karışımın kokusuna diğer dairelerden böcek gelir mi?

    YanıtlaSil
  46. bu karışım kuvvetli öldurucudur,olan böceği öldürür.yuvadakilere bişey yapmaz.son derecede insan sağlığına zararlıdır.böcek sorunları halledilebilir bazı ilaçlarla.bu tür işlere gitmediniz.diğer evlerde varsa siz o karışımı koysanızda koymasanızda uygun bir ortam bulursa gelecektir ziyaretimize.diğer sitelerde olupta sizde yoksa bu sizin evinizde yiyecek kırıntıları,su ortamı Vs lere izin vermediğini içindir.bir İlaçlamacı olarak tavsiyem halk tabiri ile karafatma lar için apartmanın çatı ve sığınak kısmını öncelikle ilaçlatmanız gerekir ki sizde rahat edin.korkmayın olsa bile çözülmeyecek sorun değil...

    YanıtlaSil
  47. arkadaslar çamasır makinesi ve bulasık makinesinin atık su borusunun takılı oldugu yerlerden gelebilirler oraları silikonlayın kapatın nemli yerleri severler banyo veya tuvaletten çıkabilirler çesmelerin kapaklarının arka kısmı çatlak olabiliyor oralardan gelebilirler sayıları az ise fark etme ihtimaliniz çok düsük çünkü görünmezler güvende hissetmezler ne zaman çogalırlar o zaman fark edersiniz is isten geçtikten sonra öldürmeyen ilaç onları daha güçlü daha dayanıklı yapar gerekirse dozu yüksek kullanın manyetik hasere kovucular ve ultrasonic seç cihazları pek bi ise yaramıyor

    YanıtlaSil
  48. Ya hayatta en tiksindiğim seydir hamam böcekleri ben hep köyde görmüsümdür ama ilk defa 2 gün önce kardesimle benim odama giriyordu gece rastladım uzerine korkudan parfüm gibi birsey sıktım kactı gitmistir diye düsunuyodum ama bugün oturma odasında yine karsılastık beni görünce kenara pıstı sopayla öldurmeye calistıma ama cok hızlı hareket ediyor kalorifer borularının arasına girdi sırf ordan cıksın öldüriyim diye kolonya döktüm ama cıkmadı orda duruyor sanırım nasıl kurtulabiliriz biz bu böcekten rvde banyo dısındada onun yasayabileceği nemli bi yer yok anlamadım nerden geldi. Limonu kaynatıp sprey gibi sıksam ara yerlere sizce faydasi olur mu yoksa illa ilacmı gerekir?

    YanıtlaSil
  49. Çocukluğumdan beri hamam böceklerinden nefret etmişimdir. Artık kendi odamdada yatamıyorum . Uçtukları için artık yatağımızada çıkıyorlar. Ağzımızamı gircek kulağımızamı Allah bilir. Az önce kendi odamda kitap okuyordum. Gözüm birden kapının alt boşluğuna kaydı 2-3 saniye sonra ha!am böceği içeri girmezmi üstüme uçacak diye kalbim fırlayacak gibiydi hareket etmeden saatlerce onu izledim en sonunda kapının altından çıktı fırsat bulup hemen elime geçen bir havluyu sarıp kapının altını kapattım korkağız ama salak değiliz

    YanıtlaSil
  50. Ben Tarımdan Değişik İlaçlar Aldım Yinede Çözüm Yok Ama Lütfen Kesin Çözüm Söyleyin.

    YanıtlaSil
  51. Böceklerin üzerine tesadüfen coca-cola döktüm,% 100 etki gösterdi. Kuzenim ile 2,5 litre cola kullanarak 100 lerce karafatma öldürdük bahçede

    YanıtlaSil
  52. 100 % çözüm karınca benim evimde karıncalar vardı hiçbir böcek yoktu karıncalar gitti bunlar geldi nerden bulursunuz bilmiyorum galiba bu yazıyı karıncayı olanlar için yazdım

    YanıtlaSil
  53. Evin her tarafını defne yaprağı ile dolduracağınız banyo hariç orda zehirli borakx formülünü kullanacagim

    YanıtlaSil
  54. Ben yeni cikan 'Sirkelim'lavantalisi ile her yeri siliyorum.evin her kosesine nane kekik ve defne yapragi karisimi koydum.artk azalmaya basladilar.benim oturdugum binayi sarmislar boyle kendi evimden uzak tutuyorum

    YanıtlaSil
  55. En nefret ettiğim başıma geldi karbonat ve pudra şekeri karıştırdım inş. Olurlerrr

    YanıtlaSil
  56. Kabuslarimin kahramani olmuslar artik
    Cok korkuyorum böceklerden
    Gece susadigimda mutfaga gitmekten korkuyorum mutfakta dolasiyorlar

    YanıtlaSil
  57. Slm merhaba kurtuldunuzmu bu davetsiz misafirlerden

    YanıtlaSil
  58. Ben bittim bu böcek illetinden onlar tükenmedi. :(

    YanıtlaSil
  59. tek etkili yontem yemleme(jel) yontemi,,israrla yaziyorsunuz buraya degisik yontemleri..3 seneye kadar suren etkusi var....sivi ilaclama ile kurtulamazsiniz.dersiniz ve 3 ay sonra yine cikmaya baslar..samsunda ilaclama yetkilisi olarak onerim size...baska sey aramaniza gerek yok ve gecici cozumler bulacaksiniz zaten...

    YanıtlaSil
  60. Merhaba arkadaşlar,
    Elma sirkesini sprey şişesine (boş cam sil) doldurun,
    Akrep, hamam böceği ve benzeri haşeratların gelmesini istemediğiniz herhangi Bir yere..
    Kapı eşikleri,dolap arkaları,zemin köşeleri gibi yerlere püskürtün..
    Ertesi gün cesetlerini toplanmaya başlarsınız..
    Elma sirkesinin saf şekilde,(Su ile karıştırmadan) uyguladım..
    İnanın Bir hafta oldu, her gün en az 8 tane Hamam böceği temizliyorum..
    Herhangi Bir marketten 3 TL karşılığında elma sirkesi sayesinde bu iğrenç mahlüklardan kurtulabilirsiniz..
    Deneyin görün.
    Bana dua edeceksinz.

    YanıtlaSil
  61. malesef bu sıkıntı bizde de var.eşim ilaclama şirketinden ilac almıştı çok ise yaramıştı 5 aydır yoklardı.simdi tekrar çıkmaya başladılar sanırım ilacın etkisi geçti.tekrar gidip ilaclama şirketiyle görüşücez insallah kurtuluruz.

    YanıtlaSil
  62. ilaçla neden uğraşıyorsunuz? alın evinize bir kedi bakalım 1 tane bırakıyormu. herşeyin doğada karşılığı var

    YanıtlaSil

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes