Bahar temizliği nedir? Nasıl ve ne zaman yapılır?

Bahar temizliği, kış aylarının bitmesi ve yaz aylarının girmeye başlaması ile ihtiyaç haline gelmiştir. Dolaplar, halılar, duvarlar, v.s. bir çok kenar köşe temizlenip, yaza tertemiz bir yaşam alanı ile başlamak hepimizin hayalinde ve yaptığı işlerdendir. Özellikle ev hanımlarını daha çok yoran bu işleri nasıl daha kolay yapabiliriz? Nelerden yardım alabiliriz gibi sorulara cevap bulmaya çalışalım;


Bahar temizliğine başlamak için neler yapılmalıdır?

Bahar temizliği, ev içerisinde kış aylarında birikmiş, uzun süre dokunulmamış alanların temizliği olarak düşünülebilir. Dokunulamayan bu kısımlara ise şu şekilde başlanabilir.
  • Yatak odasında bulunan dolapla başlanmalıdır.
  • Dolap içerisinde bulunan eşyalar çıkarılmalı ve kapsamlı biçimde dolap silinmelidir. Çünkü evde dolap içleri, en çok tozlanan yerler arasındadır.
  • Kullanmadığımız giysiler, “kalsın!”, “gitsin!”, “belki!” gibi sorular eşliğinde şekillendirilebilir. Kışlıklar muhafazalı şekilde dolaptaki yerini almalı ve yazlıklar ön plana çıkarılmalıdır.
  • Kenarda köşede süs olarak kullanılan eşyalar, tablolar kenara kaldırılmalı ve temizlik bitene kadar zarar görmeyecek şekilde muhafaza edilmelidir.
  • Duvarların kirlenmesi genel anlamda birkaç yılda bir gerçekleşir. Ancak evin sobalı yada kaloriferli olup olmaması gibi etkenler, duvarların erken kirlenmesine yol açabilir. Fazla kirli olması durumunda ise boya yapılmalıdır.
  • Kilim, kanepe üstü gibi silinebilir yerler silinmeli yada süpürülmelidir.
  • Evin genel anlamda temizlenmesinin ardından en sona pencereler bırakılmalıdır. Sebebi ise ev temizliği esnasında havaya kalkan tozlar pencereye yapışacaktır.
  • Bahar temizliği, en son pencereler temizlenerek bitirilmelidir.
Özetlemek gerekirse; bahar temizliği evin yaza hazırlanmasıdır. Kışın yoğun kirli atmosferine maruz kalmış evinizi; havalandırmak, temizlemek ve daha sağlıklı yaşanabilir bir yer olarak hazırlamaktır. Bunu yaparken ailenizden yardım almayı da ihmal etmemeliyiz. Çünkü; ev hanımları kadar diğer evde yaşayan bireylerde bu temizlikten sorumludur.

Yazıyı Paylaş:

Yorum Gönder

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes