Ev Yapımı Hamam Böceği İlacı

Hamam böcekleri, en istenilmeyen ve sevilmeyen haşerelerdir. Ayrıca hamam böcekleri her mevsimde evde, dükkânlarda ve çoğu yerde bulunur. Kenarda sıkıştırılıp öldürülse bile yumurtalarını her tarafa bıraktığı için ardı arkası kesilmeyecektir. En ilginç tarafı ise kafası ezilen hamam böceği iki haftaya yakın yaşamaya devam etmektedir ve ölmelerinin sebebi de su ihtiyacını karşılayamadıkları içindir. Fakat evde yapılan ilaçlar, hamam böcekleri topluluğunun olduğu yerlere konulur ise sorun tamamen çözülmese de en azından uzun bir süre idare edebilir.

Pudra Şekerli Hamam Böceği İlacı Malzemeleri
·         1 tatlı kaşığı pudra şekeri
·         1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Pudra Şekerli Hamam Böceği İlacı Yapılışı
Bu malzemeler karıştırılarak hamam böceğinin geçebileceği veya gelebileceği yere konulur. Hamam böcekleri pudra şekerine bayılır ve bu karışımda kabartma tozu olduğunu fark etmeksizin tüketir. Kabartma tozunda bulunan malzemeler hamam böceklerinin midelerini çökertir ve ölmelerini sağlar.



Borik Asit ile Hamam Böceği İlacı Malzemeleri
·         2 paket borik asit
·         4 adet orta boy patates
·         4 çorba kaşığı toz şeker

Borik Asit ile Hamam Böceği İlacı Yapılışı
İlk önce hijyen ve sağlık açısından mutlaka eldiven takılmalıdır. 4 adet patates tencereye su koyup, kaynatılır. Daha sonra patatesler karıştırıcı ile iyice ezilir. Borik asit ve şeker ilave edilerek iyice yoğrulur. Küçük yuvarlak toplar halinde şekil verilir ve hamam böceklerinin geçtiği durduğu köşelere konulabilir. 15 gün ila 20 gün kalmasında bir sakınca yoktur ve etkisini gösterir. Bu ilaç yapılırken asla eldiven çıkarılmamalıdır. Karışımın olduğu kap ise yıkanarak yüksek yerlerde tutulmalı ve daha sonra tekrar bu ilacı yapmak dışında, hiçbir şey için kullanılmamalıdır.

Yazıyı Paylaş:

2 yorum :

 
Copyright © Böcekler. Designed by OddThemes